Депутатът от БСП Георги Свиленски скочи за безглутеновите козунаци на

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски скочи за безглутеновите козунаци на
Коментари Харесай

Свиленски: Нека гласуваме за един безглутенов козунак за хората над линията на бедност

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски скочи за безглутеновите козунаци на Линда Петкова. В скандал сред алените и ППДБ за пенсионерските добавки от трибуната кръстосаха шпаги Корнелия Нинова и Искрен Митов, а Свиленски отбрани тезата на левицата, че за пенсионерите под прага на беднотия би трябвало да има 100 лева великденски надбавки, а за тези над този предел - най-малко по 50 лева. 

 

Нека има най-малко по един безглутенов козунак за тези пенсионери, които са над прага на беднотия, да, по 60 лева е, означи той, намеквайки за цените в сладкарницата на брачната половинка на някогашния министър председател Кирил Петков - Линда.

 

Миналата седмица Линда Петкова разгласи във фейсбук че стартира записването за безглутеновите козунаци. „ Тази година те са ТРИ типа - със стафиди и цитрони, с естествен шоколад и бадеми, или шипков мармалад и орехи. Има дребни по 450г. и огромни 950г. И двата типа са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, квас, кора от лимон и канела. “, изяснява в обявата си сладкарката и добавя „ Малките са по 34 лв., и огромните 59. “

 

Именно за последните приказва Свиленски, който настоя всеки пенсионер да може да си купи най-малко един безглутенов козунак.

 

Наистина се усещам неудобно в тази обстановка, спорим за 50 лева еднократно за българските пенсионери, възмути се депутатът.

Сега спорим за цената на един козунак без глутен в една сладкарница. Сега не може да се купи един безглутенов козунак. Затова дано гласуваме за един безглутенов козунак за хората над линията на беднотия, сподели Свиленски.

 

Г-н Митов, може ли да не се въртите като пумпали. Сега за какво е назад на преди, когато се обявихте за обществена партия и откраднахте програмата на Българска социалистическа партия. Тогава сте натиснали зеления бутон за възрастните хора, близо 150 млн. лева, възмути се Нинова на отпора на Искрен Митов и ППДБ да гласоподават великденските добавки на пенсионерите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР