Депутатът от БСП Георги Стоилов, чийто брат беше задържан за

...
Депутатът от БСП Георги Стоилов, чийто брат беше задържан за
Коментари Харесай

БСП застана зад депутата Георги Стоилов, нямал нищо общо с брат си

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, чийто брат беше арестуван за присъединяване в незаконна група за изнудване, получи поддръжка от партията си.
От Българска социалистическа партия разясниха, че той няма никакво отношение към дейностите на брат си, а самият Георги Стоилов сподели, че няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите дейности, заяви БТВ.

„ В Изпълнителното бюро Георги Стоилов съобщи, че няма никакво отношение към дейностите на своя брат. Той беше безапелационен, че в никакъв случай не са имали и бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по разнообразни пътища. Следователно не можем да укоряваме някого за връзките на неговия брат и какво тъкмо е правил той “, сподели съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев пред публицисти в Народното събрание.

Той акцентира, че в случай че се появи и най-малкото подозрение, че Георги Стоилов има съответни връзки или даже догатки, той би трябвало да понесе своята политическа отговорност. Стойнев е безапелационен, че на този стадий от Българска социалистическа партия нямат причина да се съмняват в неговите думи.

„ Пред Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия изложих всички обстоятелства, които знам. Получих тяхната поддръжка. Аз не се срамя от дейностите си “, съобщи Георги Стоилов. Той акцентира, че няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите дейности.

„ Надявам се това да не е политическа поръчка”, уточни Стоилов.

Предстои на следващия ден да бъде изслушан и от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Той добави, че ще се съобрази с всяко деяние на сътрудниците си.

Стойнев изясни, че в тази ситуация не става въпрос за държавни постове и разпределение на държавни пари и шуробаджанащина. Той уточни образец какво значи в едно семейство да се разпределят държавни и общински пари.

„ Кметът на община Раднево – господин Тенев, назначава жена си за кметски наместник в с. Рисиманово. Как наподобява кметът и кметският наместник да си пият кафето и да разпределят държавни и общински пари? “, попита Стойнев. Той съобщи, че е отминало времето, когато някой би трябвало да носи отговорност за постъпките на собствен родственик.

В отговор от ГЕРБ обясниха, че брачната половинка на кмета на Раднево е назначена за кметски наместник още през 2004 година, обаче не от мъжа си, а още от починалия кмет Нончо Воденичаров, и против нея няма сигнали и инспекции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР