Депутатът от БСП Елена Йончева очаква сериозно разследване по случая

...
Депутатът от БСП Елена Йончева очаква сериозно разследване по случая
Коментари Харесай

Йончева изпрати Ало, Банов съм до ОЛАФ

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева чака съществено следствие по случая " Ало, Банов съм " от Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ). Тя изпрати публично случая до службата, осведомят от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

По думите на Йончева Аферата показвала модела, по който работи българското държавно управление.

" Очакваме съществено следствие от ОЛАФ и от българската прокуратура. Случаят е пределно явен. Доказателствата са безспорни както от документите, по този начин и от аудио файла ", безапелационна е социалистката.

Според нея това дали министърът на културата Боил Банов ще подаде оставка е без значение. Механичната промяна на Банов нямало да докара до нищо. Важното било, че аферата показвала модела, по който работи кабинетът " Борисов " 3.

" Това е моделът Борисов. След седем години " Ало, Ваньо ", се е развил в " Ало, Банов съм ", отсече Йончева, припомняйки случая със СРС-тата за диалога сред Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата.

" Правото на " Ало ", заличава реда и правовата страна и ни вкарва в джунгла ", сподели Йончева. Говорителят на левицата напомни случай от 2015 година в Полша, където имаше скандал с аудиозаписи на политици. Тогава трима техни министри, ръководителят на Народното събрание им и основният им прокурор подадоха оставки.

Сигналът на Йончева до ОЛАФ беше признат от представител на Европейската комисия в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР