Депутатът от БСП Елена Йончева изнесе звукозапис, на който според

...
Депутатът от БСП Елена Йончева изнесе звукозапис, на който според
Коментари Харесай

Йончева изнесе звукозапис за финансови нарушения на Боил Банов

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева изнесе звукозапис , на който съгласно нея се чува гласът на министъра на културата Боил Банов.
 
По думите й, от записа излиза наяве, че в качеството си на зам.-министър на културата през 2016 година Банов опрощава наказателна клауза за 700 000 лева на фирмата-строител на втори и трети стадий от Ларгото, защото се е забавила със градежа.
 
Записът беше пуснат пред медиите по време на конференция в централата на Българска социалистическа партия.

Удивителното в този диалог, съгласно Йончева, е с каква лекост днешният към този момент министър от кабинета „ Борисов “ договаря схеми в ущърб на страната. „ Аферата „ Ало,…Банов съм ” е образец за това по какъв начин през днешния ден действа българската страна ”, съобщи тя.

В телефонния диалог, който стартира с „ Ало, … Банов съм “, министърът на културата дава инструкции по какъв начин да бъдат подправени документи, с цел да не си прибере страната 700 000 лева, беседва с самостоятелен инспектор, а с ръководителя на компанията договарят по какъв начин да синхронизират документите, с цел да не заплати компанията неустойката от 700 000 лева на страната, която дължи за закъснението, описа Йончева.-->

Записът е изработен, тъй като чиновниците са били вкарани в противозаконна скица и като застраховка, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР