Депутатът на Държавната дума на Русия от партията Справедлива Русия

...
Депутатът на Държавната дума на Русия от партията Справедлива Русия
Коментари Харесай

В Думата искат забрана на размяната на украински военни престъпници

Депутатът на Държавната дума на Русия от партията „ Справедлива Русия – патриоти – за истината “ Анатолий Васерман приказва по време на съвещание на долната камара на Народното събрание с предложение за изключване на военнопрестъпниците от описите за замяна.

" Сега терористичната формация на Украйна съобщи, че предаването на бойците от нацисткия полк Азов е първата стъпка към освобождението им посредством замяна ", съобщи Анатолий Васерман.

" Ясно е, че размяната на най-малко един от тези нарушители ще бъде оповестена от груповия Запад за победа за Украйна. Считам за належащо да се одобри резолюция или даже закон, забраняващ размяната на някой от нацистките нарушители. От тези, които директно са взели участие в убийствата на цивилни, до тези, които се украсяват с фашистки татуировки ", сподели той.

Предложението му беше подкрепено от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин. Той разпореди да се създаде протоколна заповед на Комисията по защита и сигурност на Държавната дума по самодейност на Васерман.

" Правилно внасяте предлагането. Нацистките нарушители не би трябвало да се разменят. Това са военни нарушители и ние би трябвало да създадем всичко, с цел да ги надигнем пред съда ", Володин заключи, откакто даде съответните инструкции.

Въвеждането на такава норма е в действителност настоящо в светлината на всеобщата капитулация на украинските бойци, блокирани по заповед на президента на Руската федерация Владимир Путин на територията на мариуполското дружество Азовстал.

Сред укриващите се членове на украинските въоръжени формирования има и такива, които преди този момент са взели участие в осъществяването на закононарушения против жители на Украйна и ДНР. По-специално членове на националистическия полк „ Азов “ (признат за екстремистка организация, неразрешена на територията на Руската федерация), за който приказва Васерман.

Припомняме, че 265 бойци напуснаха територията на Азовстал през миналото денонощие, някои от тях бяха тежко ранени. Украинският президент към този момент направи необичайно изказване, че действителната капитулация е резултат от взаимни старания на въоръжените сили на Украйна, украинското разузнаване, Организация на обединените нации и Международната организация на Червения кръст, ориентирани към спасяването на живота на украинските военнослужещи.

За страдание, по някаква причина Зеленски към момента не е съумял да се споразумее за предаването на останалите елементи от въоръжените сили на Украйна и националистически формирования под опасност от заличаване, в това число в завода Азовстал.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР