Депутатът Даниел Лорер заяви, че партия Продължаваме промяната може да

...
Депутатът Даниел Лорер заяви, че партия Продължаваме промяната може да
Коментари Харесай

Даниел Лорер: 48-ят парламент не свърши най-важната работа – въвеждане на контрол върху Главния прокурор

Депутатът Даниел Лорер съобщи, че партия Продължаваме промяната може да се преглежда като катализатор за случване на положителни решения в 48-то Народно събрание. Като образец той уточни, че Народното събрание е приел 2100 лева да бъде минималната заплатата на лекарите. Като пропуск Лолер уточни, че Народно събрание не е съумяло да накара служебното държавно управление да внесе нов държавният бюджет.

 

Според депутата Даниел Лорер този парламент не е свърши най-важната работа – да вкара надзор върху Главния прокурор: " Това е най-важното, без което не може да се предвижим напред. " Лорер съобщи, че групировка ИТН е получила червен картон от българския гласоподавател, защото те са вън от Народно събрание. Лорер открои, че ГЕРБ-СДС са пропуснали да създадат това, което акад. Денков е направил при връчването на мандата – да се дефинират националните цели преди да се сформира държавно управление. С горест Лорер показа, че никой не пристигнал на техните договаряния – нито Движение за права и свободи, нито ГЕРБ-СДС.

 

Даниел Лорер добави: " Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС имаха опция да кажат, че е нужна правосъдна промяна от 2009г. насам. Как да им повярваме, с цел да съставим държавно управление?! Важно е всички политически сили желаят да работят за бъдещото на България, която да има здрава стопанска система и правдивост за всички. Преди появяването на Политическа партия това бяха единствено думи. ГЕРБ и Българска социалистическа партия нищо не направиха толкоз години. Предстои да се случи и реализацията на правосъдната промяна. "

 

Лорер уточни, че в 48-я парламент се е формирала обединението, която е върнала хартиената бюлетина: " На предните избори имаше половин милион подправени бюлетини, т.е. градовете: Варна, Търново и Бургас не вземат участие в изборите. Сега ще се и брои на ръка. Съмнителни са подбудите, поради които избрани партии желаят да се върне гласуването и броенето по този метод. Това е колосално поле за машинация. Защо тях не ги смущава нулирането на половин милион души. Връщането на хартиената бюлетина лиши две седмици. През това време можехме да гласуваме закона за надзор Главния прокурор. "

 

Лорер разяснява и изявлението на президента за „ свободното рухване “: Това доста ме заболя, тъй като ролята на Радев е да сплотява, а не да разединява с сходни изказвания. " Според Лорер не е възможно ДАНС да " сезира прокуратурта и ние научаваме от избрана политическа мощ - ГЕРБ-СДС. За това е нужна правосъдна промяна. " Лорер открои: „ Атаките към нас ни насочват, че сме на прав път, тъй като сме накърнили доста подмолни ползи. “ Според него е значимо достижение, че България е спряла да е подвластна от един снабдител, тъй като това е " българският суверeнитет. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР