Депутатът Бойко Клечков направи равносметка на отминаващата 2022 г.Поредна година,

...
Депутатът Бойко Клечков направи равносметка на отминаващата 2022 г.Поредна година,
Коментари Харесай

Бойко Клечков: Комисия ще обследва язовир Кюстендил

Депутатът Бойко Клечков направи равносметка на отминаващата 2022 година

" Поредна година, която не е такава каквато се желае на нас, елементарните хора. До преди година имаше пандемия, към този момент сме и в една комплицирана интернационална конюнктура, в която на стотици километри от нас се водят военни дейности. Те оказва въздействие и върху нас – в публичния, политическия и във финансовия бранш. Всичко това дава отражение върху елементарния жител в страната. Въпреки всичко, ние от Българска социалистическа партия, си имаме политики и визии. Ние неведнъж сме се оповестили срещу войната и военните дейности. Ние сме за спокойно разрешаване на въпросите, свързани с така наречен военни дейности, които се водят на територията на Украйна. Ние сме по-скоро за подкрепяне с невоенни дейности, посредством помощи за популацията и посредством опцията да помогнем на елементарните хора.
Като втори мандат през тази година, ние имаме основанието да считаме, че сме поредни, преследваме нашите цели посредством политически решения и вкарване на съответни законопроекти ",заявипред медиите депутатът на Българска социалистическа партия от 10 МИР – Кюстендил, Бойко Клечков.
Той уточни като триумф за столетницата приемането на безплатните детски градини и ясли за младите родители. Освен това измежду триумфите за Българска социалистическа партия са и растежът в минималната пенсия.
„ По време на 48-ото Народно събрание имахме доста съществени хрумвания, които можехме да превърнем в действителност. Наново подходихме за нарастване на минималната работна заплата. На първо четене Законът мина, всички партии се съгласиха, само че при второ четене другите партии не ни поддържаха. Това наше препоръчани остана във времето да се взема решение. Имахме срещи и с профсъюзите, където ни посочиха, че съществува напрежение в обществото. Около 500 хиляди души в България са на минимална работна заплата, което значи, че те са под обществения най-малко откакто им създадат удръжките. Очакваме след Нова година да има едно обществено напрежение в страната “, посочи кюстендилският народен представител Бойко Клечков.
Темата за язовир Кюстендил:
От изключителна значимост е довършването на язовир Кюстендил за района. Той е стартират преди повече от 30 години, сега той действително е зарязан. Поставих въпросът и към Министерство на районното развиване. Към момента няма никакво придвижване на финансови средства, не са планувани такива и в бюджета. Стигнахме до съглашение да се направи проучване на язовира. С регионалния шеф имаме сделка, той е съставил комисия, която ще обследва положението на язовира. Това е значимо за финансирането, защото е обвързвано с механически параметри, чакаме до края на януари да бъде приключено обследването. След това с този протокол ще посетим Регионалното министерство, с цел да стане ясно какво е нужната сума за довършването му.
Сред целите за кюстендилския народен представител от Българска социалистическа партия - Бойко Клечков е израждането на водопровода Самораново – Бобов дол, където ще се разрешат три въпроса, значими за дупничани и бобовдолци. Приоритетни за Клечков са музеят в Кюстендил, както и довършването на Художествената изложба „ Владимир Димитров - Майстора “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР