Депутат ще помага на столетница, завела съдебен иск срещу известен

...
Депутат ще помага на столетница, завела съдебен иск срещу известен
Коментари Харесай

Депутат събира средства за разноските по делото на 102-годишната жена, която съди Волгин

Депутат ще оказва помощ на столетница, завела правосъден иск против прочут публицист.   

Жена, родена през 1921 година, и изгубила мъжа си, погубен от така наречен Народен съд, е завела цивилен иск против журналиста Петър Петров Георгиев, по-известен в обществото като Петър Волгин, предаде КлубZ.

Поводът са думи на радиоводещия, прочут със своя пиетет към... ясно коя страна, написани във Фейсбук на 1 февруари тази година, прибавя изданието:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. "

Сред изключителната му фейсбук " акция " имаше даже митинги пред БНР (както и контрапротести в негова подкрепа).

Искът е за непозволено увреждане по Закона на отговорностите и договорите, отчасти 1000 лева. от бъдещи 5001 лева А ищцата признава, че може да си разреши държавната такса 4% единствено върху 1000 лева

С дата 12 април се желае от съда да допусне авансово поръчителство на тази стойност. Иначе казано - да се запорират 1000 лева от заплатата на Волгин от БНР.

Жената е претърпяла неимуществени вреди, изразяващи се в " душевни болки и премеждия ", твърди тя. 

Депутатът и деятел Манол Пейков, станал прочут с благотворителната си активност, разгласи, че събира средства за покриване на разноските по делото на 102-годишната жена против Волгин. 

Ето какво написа Пейков: 

" Скъпи другари,

Вероятно към този момент сте чули, че 102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело против водещия на БНР Петър Волгин поради негов пост във фейсбук за Народния съд.

Тя е възмутена от пост във фейсбука на Волгин от 1-ви февруари, в който той декларира:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".

В исковата си молба дамата споделя, че мъжът ѝ, таман завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и в никакъв случай повече не бил забелязан. Тя остава сама с дребния им наследник. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко, на сина й не е разрешено да учи висше обучение, фамилията е считано за " зложелател на народа ", спряна е пенсията на тъста на изчезналия, а тя и фамилията й са следени от Държавна сигурност.

Манол Пейков: Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет

Жената претендира 1000 лева от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е 5001 лева, само че е предявен отчасти, тъй като тя споделя, че не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския областен съд.

С сегашния си пост разгласявам акция за покриване на разноските по делото – плюс (евентуално, по преценка на ищцата) предявяване на иск в по-сериозен размер, подобаващ на моралната вреда.

Манол Пейков е Мъж на годината (снимки и видео)

Можете да дарите ма познатата ви сметка:

Фондация " Манол Пейков и другари "

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или Paypal: [email protected]

Основание: За гражданското дело против Волгин

Благодаря ви за пидкрепата и шерването!

П.П. Все още нямам контактите на дамата и юриста й, само че давам обещание да ги открия до края на деня.

П.П.П. Току-що се свързах с юриста на дамата (благодаря на " Клуб Z " за контакта!). Благодари сърдечно за поддръжката (на всички вас!) и пое ангажимент да усили размера на желае до вероятния таван и да изиска всички вероятни експертизи, с цел да усили възможностите за триумф.

П.П.П.П. Ако събраните от в а с средства са повече от меобходимите за покриване на делото, предлагам те да бъдат преведени на дамата и нейното семейство, като акт на алегорична поддръжка за понесените вреди. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР