Депутат от руския парламент предложи да се въвeде глоба за

...
Депутат от руския парламент предложи да се въвeде глоба за
Коментари Харесай

Руското МВР спира лошите новини до края на футболния шампионат

Депутат от съветския парламент предложи да се въвeде санкция за обиди към съветския народен тим по футбол. " Осмиването и рецензията – това са разнообразни неща. Те (футболистите -бел.ред.) съставляват нашата страна. Тоест гадовете, изливащи мръсотия върху нашия тим, наскърбяват цялата страна ", обясни концепцията си Виталий Милонов, представен от " Комосомлская истина ".

" Ще ги глобяваме с 10 хиляди рубли. За да не им останат пари нито за бира, нито за чипс. Нашите футболисти, каквито и да са, те са си наши, свои ", добави депутатът.

На 11 юни комикът Семьон Слепаков показа ария, в която се споделя какви резултати би постигнал съветският народен отбор, в случай че негов треньор беше чеченският президент Рамзан Кадиров. Една от строфите гласи: " Нашият тим е - да си го кажем напряко - г*вно ". Сатирикът Евгений Петросян дефинира Слепаков като " недоброжелатели на страната ".

Междувременно съветското министерство на вътрешните работи е поискало от районните подразделения да спрат публикуването на неприятни вести в медиите по време на международния футболен шампионат в Русия, който бе открит на 14 юни. Това заяви организация Ройтерс, като се базира на източник от правоохранителните органи и на копие от издадената заповед, с която разполага.

В документа се споделя, че полицията би трябвало да " прекрати да популяризира в медиите сведения за резултатите от оперативно-издирвателни и предупредително-профилактични мероприятия " в интервала от 5 юни до 25 юли.

Руското вътрешно министерство е отказало формален коментар на информацията, която по-рано бе обявена и от съветски уеб сайтове.

Регионалните пресслужби на ведомството са удостоверили пред " Медиазона ", че заради " изключително предписание " са се съсредоточили върху разкази за профилактика на престъплени

Преглед на уеб страниците на районните ръководства на министерството демонстрира, че от 6 юни насам е прекъснато публикуването на вести, които по някакъв метод са свързани с арести, разкрити закононарушения или търсения. Ведомствата също така са престанали да разгласяват всекидневните сводки за положението на престъпността в районите, твърди изданието.

Футболният шампионат, чийто хазаин за пръв път е Русия, ще продължи до 15 юли. Кремъл вероятно се стреми да сътвори положителен облик на Русия като открита и гостоприемна страна, отбелязва Ройтерс.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР