Депутат от Демократична България направи коментар за Плана за възстановяване

...
Депутат от Демократична България направи коментар за Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Планът за възстановяване е по-добър от миналата година

Депутат от " Демократична България " направи коментар за Плана за възобновяване и вероятността от предварителни избори. 

Ако престанем да си приказваме, тогава към този момент ще имаме сериозен проблем. Очевидно ще има разногласия и кавги, което е нещо обикновено. Важното е да знаем каква ни е крайната цел, а тя е България да се модернизира. Спомнете си какъв беше Планът за възобновяване единствено преди година – единствено саниране и поправки. Сега Планът е много по-добър от предходната година, тъй като ще донесе нови вложения и повече работни места. Това разяснява в изявление за " Лице в лице " по bTV депутатът от " Демократична България " (ДБ) Владислав Панев.

Относно избора на шеф на Българска народна банка Панев съобщи, че постъпката на Андрей Гюров да се отдръпна от конкуренцията е била " почтена ".

Остава господин Каримански, който Народно събрание евентуално ще гласоподава тази седмица. От Демократична България още не сме взели дефинитивно решение, само че от в този момент мога да ви кажа, че на 99% няма да подкрепим Каримански – не тъй като не го харесваме, а тъй като е бил в Управителния съвет на " Инвестбанк ", която не устоя на стрес теста, което е проблем, изясни депутатът.

По думите му даже да не бъде определен шеф на Българска народна банка, това не би било " съдбовно ". И добави, че в случай че Каримански бъде определен от гласовете на опозицията, това ще бъде " отрицателен знак за ръководството ".

По тематиката със Северна Македония Владислав Панев отхвърли изказванията, че се готви през юни България да вдигне ветото.

До края на юни няма да има такова деяние от страна на България. Северна Македония е значим за България въпрос, само че те би трябвало да отговорят на избрани условия, ние би трябвало да водим разговор с тях, с цел да стигнем до избрани резултати, които да са в полза на българите, които живеят в Северна Македония, обясни националният представител от Демократична България.

На въпрос дали страната ни ще изпраща оръжие на Украйна, Панев отговори, че по тази тематика има разлики в обединението и " ще се търси консенсус ".

Свиленски: Един калашник или патрон да замине за Украйна и напущаме обединението

По отношение на парите за пътища депутатът увери, че средства ще бъдат отпуснати, само че за тяхното дейно консумиране ще бъде натрапен по-сериозен надзор.

По думите на Владислав Панев има напрежение в обединението, само че към този момент тя не е застрашена, уточнявайки, че всичко е в границите на положителния звук.

За връщането на хартиената бюлетина като вид той уточни, че и тук " мъчно ще се реализира консенсус ".

Машинното гласоподаване е наша идея от години, напомни Панев.

Депутатът не изключи вид за предварителни парламентарни избори.

Предсрочните избори са неприятен вид, само че за жалост са алтернатива. Едва ли обаче биха родили по-успешно за България болшинство, сподели той.

Накрая на запитване за какво страната ни тегли толкоз доста заеми, Панев отвърна, че това се дължи на интервала от голям брой рецесии, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР