Депресията е състояние, за което е изписано и говорено много.

...
Депресията е състояние, за което е изписано и говорено много.
Коментари Харесай

Ако сте изпадали веднъж в депресия, то най-вероятно ще ви се случи отново

Депресията е положение, за което е изписано и говорено доста. Психолозите се занимават с проучването му от дълги години. Освен че е измежду най-разпространените душевен разстройства, депресията е и постоянно подценявана или бъркана с неприятно въодушевление, горест, подтиснатост, даже кисел темперамент.

Депресията е заболяване, което включва освен мозъка или мозъка, само че и цялото тяло, отразявайки се на цялостния живот на индивида и на навиците му - по какъв начин яде, спи, по какъв начин възприема себе си. Това не е положение, при което просто можете „ да се вземете в ръце “, тъй като нямате надзор над него. Това е заболяване, включващо признаци и признаци, които не престават в течение на седмици, месеци или години като да вземем за пример: непрекъснато и необяснимо  чувство на горест, безпокойствие или празнота; загуба на интерес към действия, които в миналото са били забавни или приятни за вас; необикновена умора; загуба на вкус (със загуба на тегло) или преяждане (с наддаване на тегло); нарушавания на съня и бодърствуване, ранно утринно пробуждане или противоположното - несъразмерен сън и отвращение за ставане от леглото; възприятие на безизходност, скептицизъм, виновност, безполезност или безпомощност; обществено отдръпване; затруднени концентрация; непрекъснати физически проблеми като главоболие, храносмилателни разстройства или хронична болежка, които не се повлияват от лечението; мисли за гибел, самоубийство, опити за самоубийство или самонараняване.

Ако един човек към този момент е страдал в живота си от меланхолия (дори за къс интервал от време), съществува 50% възможност да изпадне още веднъж в меланхолия. Ако това се случи за повторно, то вероятността да попадне още веднъж в клопката на това подло положение, нараства до цели 80%.

Също по този начин е открито, че дамите с власт или на високо ходило в кариерата си са доста по-склонни към депресивни положение спрямо мъжете на същите позиции в обществото или в работната среда. Разликата може би се дължи на обстоятелството, че дамите с власт на работното място, когато работят с доверие и убеденост, са оценени отрицателно, което провокира продължителен стрес. Докато на мъжете не им се постанова да се борят с отрицателните стандарти, които преследват дамите. В съпоставяне с дамите, които имат по-нисък статут и работят ниско платени работи високопоставените имат по-високо равнище на обучение, заемат по-престижни постове и получават по-добра заплата. Въпреки че се радват се на по-голямо задоволство в веществен и професионален проект, те са в по-лошо положение на психологично здраве.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР