Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ съдейства активно България да

...
Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ съдейства активно България да
Коментари Харесай

САЩ ни съдействат активно за отпадане на визите

Департаментът по вътрешна сигурност на Съединени американски щати спомага интензивно България да влезе в програмата за безвизово пътешестване.

Това съобщи помощник-секретарят Робърт Силвърс пред премиера Николай Денков на среща по време на конференцията по сигурността в Мюнхен, оповестиха от Министерския съвет.

Предстои и посещаване на задача от Департамента по вътрешна сигурност, съобщи Дарик.

Американската страна изрази подготвеност да помогне на България за усилване на контрола по външните ни граници, оповестиха от държавното управление.

Във фокуса на диалога е била и битката с проведената престъпност и готовността за усилване на съдействието и обмена на информация сред двете страни за секване на трафика на хора, оръжия и артикули с двойна приложимост и опиати.

В рамките на присъединяване си във форума министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел организираха и среща с държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

В хода на диалога, траял по-дълго от плануваното, е подложен акцент върху съдействието на България и Съединени американски щати в сферите на защитата и нуклеарната енергетика, осведомиха от държавната осведомителна работа. Отбелязан беше процесът на рационализация на българските въоръжени сили предвид на закупената нова техника – машините „ Страйкър “ и изтребителите F16 Block 70, осведомиха от Министерски съвет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР