Денят за връчване на мандат за съставяне на правителство ще

...
Денят за връчване на мандат за съставяне на правителство ще
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви кога ще връчи мандат за правителство

Денят за връчване на мандат за сформиране на държавно управление ще бъде явен когато партиите подсигуряват, че са постигнали резултат. Това съобщи президентът Румен Радев след първите съвещания с парламентарните групи от 46-ото Народно заседание. Той е на посещаване във Велико Търново.

Държавният глава прикани политическите сили да не разочароват гласоподавателите. " Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова държавно управление, с такива цели, че те да бъдат в полза на българските жители ", уточни той.

Радев разяснява и отхвърленото искане за предварително премахване на основния прокурор Иван Гешев от поста му.

Мисля, че претекстовете на служебните министри бяха в отбрана на върховенството на правото, до момента в който претекстовете на Висш съдебен съвет бяха в отбрана на статуквото, което от дълго време е отхвърлено от българските жители. Това демонстрира, че дълбоката промяна в правосъдната система е неизбежна и тя би трябвало да подсигурява отчетност и отговорност на основния прокурор. Това значи, че би трябвало да дадем допустимо най-бързо късмет на виновните прокурори и магистрати да стартират действителна битка против корупцията и задкулисието, съобщи още президента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР