Денят, в който църквата чества Въведение Богородично се превърна в

...
Денят, в който църквата чества Въведение Богородично се превърна в
Коментари Харесай

Деца от село Белащица разказаха историята на празника Въведение Богородично


Денят, в който църквата празнува Въведение Богородично се трансформира в същински празник за жителите на село Белащица. Символиката на библейския обред пресъздадоха деца от учебно заведение „ Пенчо Славейков “ в селото.

Гости на събитието бяха кметът на община " Родопи " Павел Михайлов, кметът на селото Костадин Николов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев,  общинските съветници  Величка Стоичкова и Кера Тошева.

Децата са първи и трети клас на локалното учебно заведение „ Пенчо Славейков “. Учат се на християнските полезности по време на занятия, които са отвън наложителната форма на образование. В продължение на няколко месеца те изследват традициите и ритуалите за този християнски празник. Един от главните уроци, който помнят е, че фамилията е най-силната връзка сред поколенията и основата, върху която се основава доверието, моралните полезности и добротата.

Във възстановката участваха и деца от локалната детска градина, които се включиха в ролята на ангелчета.

Облечени в обичайните за това време одежди, в Божия храм, пред своите посетители, с доста усърдие и предпочитание дребните актьори извършиха песни и стихове, насочиха благопожелания за здраве.

Кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов поздрави децата и им пожела да са щастливи и усмихнати. 

„ Семейството е свято и е най-ценно за всеки човек, когато всички са дружно и са сплотени. Независимо от динамичността на нашето съвремие, то остава нашият сигурен кей, където намираме протекция, уют и естетика “, сподели кметът Павел Михайлов и пожела да цари разбирателство във всеки дом, а децата в тях да бъдат щастливи, благи, обичани и радостни.

Поздрав към присъстващите насочи и свещеникът към църквата отец Мирослав. Той подари на децата учебник по вяра.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР