Денят на отворените врати в ЦОП Бъдеще за децата

...
Денят на отворените врати в ЦОП  Бъдеще за децата
Коментари Харесай

Денят на на отворените врат в ЦОП „ Бъдеще за децата в Аспарухово“ премина в много смях и забавни игри

Денят на отворените порти в ЦОП „ Бъдеще за децата в Аспарухово “ към Фондация „ Владиславово “ мина в доста смях, радостни и просветителни игри.

Посетителите, които почетоха самодейността бяха осведомени с другите обществени услуги, които дава центъра, имаха опция да се срещнат с специалистите, както и да посетят консултативните кабинети.

Събитието бе проведено в чест на 30- годишнината от основаването на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на децата.
Скъпи посетители бяха децата от трите учебни заведения в Аспарухово – ОУ “ Христо Ботев “, СУ „ Любен Каравелов “ и НУ „ Васил Левски “
За тях бе особено квалифициран приспособен особено за деца вид на Конвенцията, който гостуващите деца изгледаха с огромен интерес.

Преди 30 години светът даде значимо заричане на децата – да създадем всичко, с цел да защитим и утвърдим техните права – да живеят и да порастват, да учат, да бъде чут гласът им и да доближат цялостния си капацитет.

Конвенцията е първият юридически обвързващ интернационален документ, който утвърждава човешките права на всички деца.
В България тя е в действие от юни 1991 година и е част от вътрешното право.

УНИЦЕФ насърчи хората в целия свят да подпишат онлайн петиция, която приканва международните водачи да се ангажират за правата на всяко дете в този момент и за бъдещите генерации, тъй че децата да вървят на учебно заведение, да са в сигурност и да доближат цялостния си капацитет.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР