Денят на много от нас започва с филийките в тостера,

...
Денят на много от нас започва с филийките в тостера,
Коментари Харесай

Могат ли препечените филийки да предизвикат рак

Денят на доста от нас стартира с филийките в тостера , който усърдно намазваме с масло и каквото друго пожелаем. И надали сме се замисляли, че поизгорелите, черни сектори по хляба евентуално не са изключително потребни за здравето ни.

В ново предаване на Военновъздушни сили, озаглавено Food: Truth or Scare, се визира точно тематиката за препечените храни. В последните години доста учени и следвания ни убеждаваха, че хрупкавите картофки и изорелите наздравици могат да причинят рак , по тази причина е по-добре да ги заобикаляме.
 Снимка 411104

Сега тематиката още веднъж е на дневен ред, а новите заключения са малко по разнообразни. Да, в прегорелите храни се съдържа акриламид, който СЗО дефинира като " евентуално канцерогенно вещество " , само че в много дребни количества. Всъщност, той се образува във всички храни, минали дълга термична обработка, най-много в тези, съдържащи доста нишесте.

След проби върху мишки е открито, че би трябвало да изядем към 160 филии за един ден, с цел да има риск за здравето ни . А на сходно мъжество надали някой е кадърен...
 Гледането на телевизия, лежането пред тв приемника и може ли да докара до рак
Може ли гледането на телевизия да провокира рак

Едно проучване с притеснителни резултати

Все отново, би трябвало да имаме едно мислено с храните, които печем или пържим прекомерно доста, тъй като те постоянно са по-нездравословната опция. Независимо дали поради акриламида или по друга причина, напомня Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР