Денят на мъдростта - така се казва филмът на Институт

...
Денят на мъдростта - така се казва филмът на Институт
Коментари Харесай

Институт ”Николай Добрев” с филм за 4 февруари

" Денят на мъдростта " - по този начин се споделя филмът на Институт " Николай Добрев " във връзка емблематичната дата 4 февруари 1997 година Филмът показва гледната точка на хора, които са били директни участници в процесите, свързани с Българската социалистическа партия тогава - Васил Калинов и Калинка Николова.
Събитията на 4 февруари 1997 година заварват Васил Калинов като член на бюрото на партията и заместител на Николай Добрев. По същото време Калинка Николова е политически уредник и дълготраен партиен служащ. И двамата, като директни участници в процеса, описват за събитията от 1997-ма година и другите гледни точки, които е имало тогава в Българска социалистическа партия във връзка с дейностите на Николай Добрев и Георги Първанов.

В " Денят на мъдростта " е потърсена и гледната точка на социолозите в лицето на Андрей Райчев и Димитър Ганев, съгласно които датата 4 февруари 1997 година е била повратен миг за Българската социалистическа партия. " Ако в миналото Българска социалистическа партия си прави исторически празници, може би този ден би трябвало да бъде разгласен за деня на мъдростта ", разяснява Андрей Райчев, а сътрудника му Димитър Ганев счита, че Българска социалистическа партия е трансформирала напълно облика си след 4 февруари 1997 година и е почнала своя европейски път.

" Смятам, че 24 години по-късно, с помощта на връщането на мандата от Николай Добрев, България остана единствената страна от някогашния социалистически лагер, където, в случай че мога да го нарека " българският Майдан ", то той мина без жертви. Страната ни е единствената страна, в която някогашната комунистическа партия продължава да бъде мощна и до през днешния ден ", разяснява Кирил Добрев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР