Денят на космонавтиката тази година ще бъде отбелязан дистанционно в

...
Денят на космонавтиката тази година ще бъде отбелязан дистанционно в
Коментари Харесай

Русия ще отбележи Деня на космонавтиката онлайн

Денят на космонавтиката тази година ще бъде маркиран отдалечено в Русия поради пандемията ковид, заяви РИА Новости. Традиционният гала-концерт в Кремъл беше авансово изместен за есента, а вместо това празничните събития ще се организират онлайн.

Денят на космонавтиката се отбелязва в чест на полета в космоса на първия космонавт – Юрий Гагарин, който излезе на орбита на 12 април 1961 година. От 1962 година решението на Президиума на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики афишира деня за празник. А през 2011 година Общото заседание на Организация на обединените нации го разгласи за Международен ден на галактическия полет на индивида.
“Като част от честването на Деня на космонавтиката са планувани редица събития, които ще се проведат онлайн заради епидемиологичната обстановка в страната и в света ”, споделиха за РИА Новости в пресслужбата на държавната корпорация Роскосмос.
Както бе обявено по-рано, честването на Деня на космонавтиката, който обичайно се организира в Кремъл в навечерието на 12 април, беше отсрочено. На празненствата нормално участват водачи и чиновници на ракетната и галактическата промишленост, астронавти, задгранични посетители, а президентът на Русия насочва поздравления. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР