Деня на народните будители столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна

...
Деня на народните будители столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна
Коментари Харесай

Фандъкова към учителите: Вие сте днешните будители, които дават знание на децата ни!


Деня на националните будители столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна към учителите и им благодари за любовта, търпението и отговорността, с която възпитават децата.

"Индивидуалното израстване на всеки възпитаник е обвързвано с вашето мъжество и обич ", сподели тя на гала пред храм "Свети Седмочисленици ", съобщи "Фокус ".

"Вие сте днешните будители, които всекидневно дават познания на децата ни, възпламеняват в тях огънчето на търсенето, на подозрението, вярата, откривателството и истината. Използвам случая да ви благодаря от сърце за любовта, търпението и отговорността, с която възпитавате и обучавате нашите деца в едно нелеко време ", уточни Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ в днешно време провокациите, които стоят пред българския преподавател, са извънредно доста.

"От учителя се изисква отлична педагогическа и професионална подготовка, умения на психолог и посредник. Учителят е човек, който употребява новите технологии, познава чудесно своите възпитаници и умее да поддържа връзка еднообразно добре с тях на разнообразни тематики както в клас, по този начин и в обществените мрежи ", съобщи Фандъкова

Тя пожела на училитете положително здраве, сили, предпочитание и обич.

"Надявам се, че с напъните, които се поставят, трудът ви ще бъде все по-забелязан и оценен от обществото ", сподели още Фандъкова.

Тя се обърна към децата с пожелания да имат вяра на своите учители и да знаят, че единствено знанието ги прави свободни.

"Скъпи деца, всичко, което вършим през днешния ден, е за вас. Радвам се, че тази прелестна градина пред храма "Св. Седмочисленици " е толкоз пъстра през днешния ден от вашите усмивки и костюми. Вашите гении няма по какъв начин да бъдат открити и развити без любовта и труда на вашите учители ", сподели още Фандъкова.

"В днешния сложен ден, когато знанието идва отвред, посредством обществените мрежи знайте, че не всяко познание може да бъде признато с лека ръка. Трябва да има човек, който да ни насочва и да демонстрира и това е учителят ", добави Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР