Денталната медицина у нас е достъпна, хората все повече се

...
Денталната медицина у нас е достъпна, хората все повече се
Коментари Харесай

Зъболекар: Денталната медицина у нас е достъпна, хората все повече се грижат за зъбите си

Денталната медицина у нас е налична, хората от ден на ден се грижат за зъбите си. Това сподели в дневния блок " Добър ден, България " на Радио " Фокус " стоматологът Д-р Георги Илиев.

" Хората от ден на ден обръщат внимание на своите зъби. Ходят на профилактични прегледи, вършат си процедури. Грижат се за здравето си. Разбира се, има го финансовия миг, който не можем да го изключим. Денталната медицина в България е към момента налична за множеството хора и могат да поддържат в положително положение своите зъби ", изясни той.

По думите му стоматологията е предопределение, тъй като когато човек стартира да учи за стоматолог или доктор той концентрира цялото си внимание и сила в съответна компетентност, която е обвързвана със здравето на хората. Д-р Илиев добави, че не си е представял да работи друго.

" Страхът е по-скоро изкуствено натрапен. Всеки човек изпитва терзание, когато би трябвало да се направи процедура върху неговото тяло. Хората не трябва да се опасяват от болката или тежестта на самата намеса, защото в днешно време процедурите стават все по-леки, къси и безболезнени. Трябва да преодолеят тази преграда и да имат доверие на лекуващия ортодонт ", счита той.

Д-р Илиев акцентира, че не би трябвало да се върви на ортодонт, единствено когато ни заболи, тъй като това е крайната фаза. Той посъветва да се отиде по-рано, когато процедурата може да бъде единствено почистване на зъбен камък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР