“Денков трябваше да реагира по-остро на изказването на Рюте по

...
“Денков трябваше да реагира по-остро на изказването на Рюте по
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Денков трябваше да реагира по-остро на изказването на Рюте

“Денков трябваше да реагира по-остро на изявлението на Рюте във връзка с приемането на България в Шенген. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Мездра.

Денков трябваше да реагира по-остро на изявлението на Рюте

“Аз не знам какъв отчет желае още Рюте, при изискване, че мнението на Европейската комисия е, че България и Румъния са покрили условията от най-малко 10 години, в случай че не и повече ”, сподели Йотова. ”

Вицепрезидентът е в Мездра, с цел да организира урок по родолюбие в професионалната гимназия „ Васил Левски “ в навечерието на Деня на Будителите, предава Българска телеграфна агенция.

Приемането на България в Шенген би трябвало да бъде един отегчителен развой

Както Safenews писа по-рано, “приемането на България в Шенген би трябвало да бъде един отегчителен развой. ” Това съобщи нидерландският министър председател Марк Рюте в Брюксел.Той добави, че се чака мнението на Европейската комисия през декември по отношение на приемането на страната ни.

“Знам, че работите доста интензивно, само че първо да забележим какво ще каже Комисията. Процедурата би трябвало да бъде прецизна и почтена, без никакви отстъпки. Както съм казвал и преди, приемането на България в Шенген би трябвало да бъде един отегчителен развой. Очакваме от Комисията да заяви дали България извършва всички критерии и да бъде почтена, т.е. в случай че сте подготвени – да каже “да ”, в случай че не сте – да каже “не ”, уточни той.

Рюте направи този коментар пред български медии в Брюксел – минути откакто министър председателят Николай Денков заяви, че чака от Европейска комисия да изпрати писмо до Нидерландия с покана за задача, която да регистрира напредъка на България за Шенген.

Европейска комисия сподели твърдо “да ” на влизането на България в Шенген

„ Имате цялостната ни поддръжка за Шенген. Всички условия за приемането в шенгенското пространство са изпълнени ”. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия  Вера Йоурова на министьр-председателя акад. Николай Денков в Брюксел. Тя напомни, че същата позиция застъпва и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Вера Йоурова оцени високо напъните на България за опазването на външната граница на
Европейския съюз. Според нея това би трябвало да се регистрира и от останалите държави-членки. Европейска комисия чака нидерландски специалисти да посетят региона на границата ни в идната задача през ноември.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР