Денков прибърза да подаде оставка. Не е ясно каква е

...
Денков прибърза да подаде оставка. Не е ясно каква е
Коментари Харесай

ГЕРБ: Денков прибърза с оставката си, искат избори

Денков прибърза да подаде оставка. Не е ясно каква е задачата на тези прибързани дейности, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ желаят да тласнат страната към избори.


Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След като Народно събрание гласоподава с единогласие оставката на Николай Денков и Министерски съвет, Петкова, която е част от излъчения от ГЕРБ преговорен екип по препоръчаното съдружно съглашение, напомни, че на 6 и 7 март водачът на партията Бойко Борисов и вицепремиерът Мария Габриел ще участват на конгрес на ЕНП и това било от дълго време известно.

Петкова акцентира, че договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ би трябвало да започват, когато Габриел се върне от Букурещ. Според Рая Назарян е трябвало първо да бъде получена оценка на министрите и към този момент по-късно да се гласоподава оставката.

Росен Желязков, ръководителят на Народно събрание и депутат от ГЕРБ, изясни, че сега се чудят за какво освен това нежно доверие сред тях и ПП-ДБ се вършат алегорични жестове, които предпоставят диалозите за ротацията, които могат да стартират от петък - 8 март, с още една нотка на мъка.

“Мария Габриел липсваше в залата през днешния ден, в Министерски съвет се организира постоянно съвещание с 25 точки, в случай, че изпълнителната власт е в оставка и то с неналичието на вицепремиера Габриел на това съвещание ”, сподели Росен Желязков и добави: “Ние ще продължим да настояваме за приемане на онази формула която да подсигурява баланс и отчетност на обединението ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР