Денков: Обсъждаме само възможности, при които България е защитенаУкраинският президент

...
Денков: Обсъждаме само възможности, при които България е защитенаУкраинският президент
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Тодор Тагарев: Зеленски поиска всичко, без летателни средства

Денков: Обсъждаме единствено благоприятни условия, при които България е предпазена
Украинският президент Зеленски е предал лист с въоръжение и муниции, нужни на украинската войска при визитата си в България, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев преди изключително съвещание на Комисията по защита рано заран в Народното събрание през днешния ден.

На въпрос дали Зеленски е изискал Противовъздушна отбрана системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси, Тагарев отговори: “Всичко, без летателни средства. ”

Според министъра сега се вършат планове по какъв начин може да се извърши настояването на Киев.

До момента България е изпратила една филантропична и една военнотехническа помощ, като в напреднал стадий е втора военнотехническа помощ. Ако се удовлетвори настояването на Зеленски, това ще бъде трета по ред.

На Украйна няма да бъде предадено нищо, което би заплашило сигурността на България. Това сподели в Народното събрание през днешния ден министър председателят Николай Денков. Той увери, че са разисква ни единствено благоприятни условия, при които България е предпазена.

 Денков сподели още, че Зеленски е търсел поддръжка за кандидатурата на Украйна в НАТО. “Това ще стане в подобаващия миг. Ясно е, че това не може да стане в този момент ”, разяснява министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР