Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения

...
Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения
Коментари Харесай

Надал е на полуфинал в Мелбърн, Шаповалов го разкритикува

Денис Шаповалов не остана удовлетворен от някои от съдийските решения при загубата си от Рафаел Надал на четвъртфинала на Откритото състезание на Австралия.
Той не скри настроението си на конференцията.

Мисля, че не се показах добре, като споделих, че съдията е подкупен. Но оставам на позицията си. Мисля, че е незаслужено. Колко пъти Рафа се измъква, когато сервира? Готов съм да играя, часовникът демонстрира 3, 2, 1, отива към нула, поглеждам към съдията. Готов съм да посрещам от минута и половина, а съдията ми споделя, че няма да му даде наказване, защото аз не съм подготвен.

Мисля, че това беше неприятна смешка. В края на четвъртия сет той употребява здравна пауза, а незабавно по-късно и пауза за тоалетна. Така провокира огромно закъснение. За същото нещо предходната година нямах право на пауза за тоалетна след здравното спиране ", отчаян е канадецът.
" Още един път споделям, че почитам всичко, което Рафа прави и считам, че е необикновен състезател. Но знаете ли, би трябвало да има граници, точни правила. В противоположен случай е доста разочароващо за играчите. Имате възприятието, че не играете единствено против противника си, а и против съдиите. Имаше огромна пауза след четвъртия сет и устремът ми бе спрян! Мисля, че е доста мъчно и доста разочароващо да приема това като състезател ", добави той.

" Разбира се, че Надал се употребява със особено отношение. 100 % е по този начин. Всички други мачове, в които играх, ритъмът беше доста бърз, тъй като съдиите гледаха часовника след всяка точка. Когато Рафа се готвеше, съдията ме гледаше мен. Това няма никакъв смисъл. Имах възприятието, че казусът е в мен. Точно това обясних на Рафа и, че това няма нищо общо с него. Той пристигна да ме попита какво се случи. Няма проблем ", приключи Денис Шаповалов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР