Ден за размисъл е обявен в 8 населени места в

...
Ден за размисъл е обявен в 8 населени места в
Коментари Харесай

Частични кметски избори в 8 населени места, днес е ден за размисъл и във Врачанско

Ден за размисъл е разгласен в 8 обитаеми места в страната преди провеждането на частични кметски избори.
Кметски избори ще се проведат и в село Градешница, община Криводол, област Враца. Там в кметската конкуренция ще вземат участие Любомир Иванов Младенов от Политическа партия ГЕРБ, Цветана Петкова Божинова от Българска социалистическа партия, Борислав Петров Борисов от Политическа партия „ Синьо Единство “, Емил Найденов Петров от Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация и Ивайло Георгиев Кирилов от Движение за права и свободи. До частичния избор в селото се стигна, откакто кметът Магдалин Сълков подаде оставка предишния ноември. 460 са гласоподавателите, които имат право на глас на частичните избори. В обитаемото място ще бъдат открити една непрекъсната и една преносима секции. Пакизе Хасанова Мехмедова от Политическа партия ГЕРБ и Исмаил Хасанов Мехмедов от Движение за права и свободи ще се изправят един против различен в борбата за кметския пост в село Кестеново, община Омуртаг, област Търговище. Изборите в обитаемото място бяха планувани, откакто пълномощията на кмета Фикрет Мустафов Расимов бяха предварително прекъснати поради влезнала в действие присъда. С право на глас в обитаемото място са към 240 души. В деня на вота гласоподавателите ще могат да упражняват правото си на глас в една секция.

Двама са претендентите за кметското място в село Звиница, община Кърджали, област Кърджали. Там един против различен се изправят издигнатият отстранения от кметския пост Ниязи Назим Вели от Движение за права и свободи и претендентът на Политическа партия ГЕРБ Махмуд Сюлейман Юсеин. Изборите бяха планувани, откакто през септември предходната година Общинската изборна комисия приключи пълномощията на Ниязи Вели поради това, че кметът не бе прекратил присъединяване си в комерсиална компания. 866 души в кметството имат право на глас на частичните локални избори. В деня на изборите ще бъде разкрита една Секционна изборна комисия (СИК), като няма да има образувани преносими секции.

Доскорошният кмет на село Енчец, община Кърджали, област Кърджали Юксел Якуб Бекир от Движение за права и свободи е единственият претендент за кметския пост в обитаемото място. До изборите в село Енчец се стигна, откакто на 14 ноември 2017 година Общинската изборна комисия приключи предварително пълномощията на определения през 2015 година кмет поради това, че Бекир не е прекратил активността си на едноличен търговец след встъпването му в служба. 942 лица имат право на глас на частичните локални избори в кметството. На територията на кметството има разкрита една Секционна изборна комисия (СИК).

Частични избори ще има и в село Средище, община Кайнарджа, област Силистра. В конкуренцията за кметския пост ще вземат участие четирима претенденти - Гошо Иванов Манов от ГЕРБ, Бинназ Зубейдинова Мехмедова от Политическа партия „ ВОЛЯ”, Дженгис Мехмед Адем от Движение за права и свободи и Руждин Фаиков Селимов от „ ВМРО- Българско национално движение”. Изборите в обитаемото място бяха планувани, откакто на 3 август 2017 година кметът Бейзат Исмаилов Мустафов подаде оставка. С право на глас в обитаемото място са към 1100 души. Поръчаният брой бюлетини е 1300. В деня на вота ще действат две секционни изборни комисии.

Жителите на село Брест, община Гулянци, област Плевен също ще избират кмет. Там претендентите за кметския пост са трима - Цецо Първанов Луканов от Политическа партия ГЕРБ, Мирослав Петров Кръстев от Българска социалистическа партия и Михаил Кирилов Георгиев от Вътрешна македонска революционна организация.

1842 гласоподаватели ще могат гласоподават на частичните локални избори в гулянското село. Общо четири са разкритите секции на територията на селото. Едната от тях е преносима, като за нея има подадени 19 заявки. До изборите в селото се стигна, откакто кметът Любомир Божинов подаде оставката си през септември предходната година заради персонални аргументи.

Кметски избори ще се проведат и в село Любенец, община Нова Загора, област Сливен. В изборната конкуренция ще вземат участие издигнатата от Политическа партия ГЕРБ Мария Вълчева Петкова и претендентът на Политическа партия „ АТАКА “ Стоян Иванов Стоянов. 320 са гласоподавателите в Любенец. Изборите в селото бяха планувани, откакто Общинската изборна комисия приключи пълномощията на кмета Драгомир Цонев поради влезнала в действие присъда за нанесен побой.

Двама са претендентите за кметския пост в село Кочово, община Велики Преслав, област Шумен. Там един против различен ще се изправят Гюсюм Апти Хаджъ, издигната от Движение за права и свободи, и Ангел Делев Ангелов – самостоятелен претендент повдигнат от предприемчив комитет. Бившият кмет на обитаемото място Кенан Мустанов Ибрямов умря при автомобилна злополука на 3 ноември предходната година и това докара до предварителните избори. В деня на вота в селото ще действа една секционна изборна комисия. По списъчен състав гласоподавателите в обитаемото място са 603.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР