Ден след като от централата на Позитано“ 20 изтече новината,

...
Ден след като от централата на Позитано“ 20 изтече новината,
Коментари Харесай

Йончева на свобода срещу гаранция от 20 000 лева

Ден откакто от централата на „ Позитано “ 20 изтече новината, че депутатът от Българска социалистическа партия за България Елена Йончева е упрекната в пране на пари от банкрутиралата КТБ, от прокуратурата оповестиха, че закононарушението тя е направила по предписание на проведена незаконна група. Йончева е на независимост против паричната гаранция от 20 000 лв..

Става дума за пране на пари в размер на 330 хиляди евро. Периодът е юни 2012 – ноември 2014 година Според известието на прокуратурата Йончева е имала помощник – лице с букви Б.М. От държавното обвиняване се оплакват, че призоваването на Йончева е почнало на 11 януари и няколко пъти без резултат, а до явяването й през вчерашния ден в Специализираното разследване се е стигнало със съдействието на Министерство на вътрешните работи.

Разследването против Елена Йончева е едно от разклоненията на мегаделото „ КТБ “, което продължава да се гледа към този момент единствено с изчитане на обвинителния акт.

Един от юристите – този на банкера Цветан Василев – Константин Симеонов, назова прокурорските дейности във връзка с Елена Йончева „ политически игри “:

" Бих го коментирал като мачкане на политически конкурент, тъй като тя много неща описа за района, в който тя е определена, и помните борбата, която се водеше с ваклото агънце на ГЕРБ Делян Добрев ".

" Наблюдаващият прокурор е този, който подписвайки се под обвинителния акт, подсигурява, че съгласно своето вътрешно разбиране е решил дали по отношение на обещано обвинено лице има задоволително доказателства " – по този начин отговори на рецензиите на юрист Симеонов прокурор Антоанета Софрониева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР