Ден след като бе избран за номиниран от Републиканската партия

...
Ден след като бе избран за номиниран от Републиканската партия
Коментари Харесай

Три начина, по които хаосът с председателите на Камарата на републиканците приключва на Капитолийския хълм

Ден откакто бе определен за номиниран от Републиканската партия за ръководител на Камарата на представителите, Стив Скализ се отдръпна от надпреварата. Какво се случва в този момент?

След като победи десния хардлайнер Джим Джордан, с цел да получи поддръжката на своята партия, господин Скализ бързо видя поддръжката да ерозира в четвъртък.

Въпреки един ден на ангажименти на Капитолийския рид, той към момента не доближаваше нужното болшинство в цялостната зала, като сподели на кореспонденти, че това „ нямаше да се случи “.

Неговото отдръпване и неналичието на явен правоприемник като номиниран значи, че вакуумът на самия връх на държавното управление на Съединени американски щати продължава.

Изминаха 10 дни, откогато столът на ръководителя беше освободен, което попречи на долната камара на Конгреса да извършва най-основните си функционалности.

Препятствията за Scalise

Неговата оферта за представител беше измъчвана от същите проблеми, които раздразни някогашния ръководител Кевин Маккарти, преди да бъде свален предходната седмица.

Републиканците управляват Камарата, само че с малко болшинство.

За да си обезпечи сполучливо гласовете, нужни за продобиване на гласоподаване, господин Скализ се нуждаеше от 217 от 221 републикански представители (членове на Камарата) да гласоподават за него. Само петима бунтовници бяха нужни, с цел да торпилират неговите лидерски упоритости.

Въпреки успеха му в сряда, инерцията бързо се обърна против него.

Steve Scalise отпада от конкуренцията за ръководител на Народното събрание на Съединени американски щати Steve Scalise - кой е той и в какво има вяра. Какво прави ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати?

Отказите показаха разнообразни аргументи, вариращи от различия по отношение на политиката до елементарното предпочитание да не се поддържа това, което някои назовават ​​„ статуквото “.

Изходните направления

1. Още един републиканец получава 217 гласа

Непосредствено след отдръпването на господин Скализ някои законодатели и наблюдаващи от Капитолийския хил допуснаха, че може да се отвори път за господин Джордан да стане новият номиниран.

Не е ясно обаче дали господин Джордан може да завоюва задоволително гласове. При тайното гласоподаване, при което господин Скализ стана номиниран, господин Джордан завоюва 99 гласа против 113 на господин Скализ.

По това време някои представители показаха отвращение да гласоподават за господин Джордан, закостенял хардлайнер, подкрепян от някогашния президент Доналд Тръмп.

Други имена евентуално ще бъдат препоръчани през идващите дни. Междувременно някои представители споделиха, че са на загуба.

" Нямам земна визия ", сподели Марк Алфорд от Мисури пред NBC.

" Ние сме транспортен съд, който няма рул сега. И съм изцяло отчаян от процеса. И просто се апелирам на Бог, че намираме нещо ".

2. Временен представител

Друго предложение планува на настоящия ръководител на Камарата, Патрик Макхенри, да бъдат дадени спомагателни пълномощия за краткотраен интервал.

Това ще разреши на Камарата да действа - и ще избегне затваряне на държавното управление след един месец - до момента в който се откри по-дългосрочно решение. Това ще изисква известно съдействие от страна на демократите, с цел да се изработят детайлностите.

" Важно е да се върнем към ръководството на тази страна ", сподели представителят на Охайо Джеймс Джойс за тази алтернатива, съгласно Washington Post.

Но някои законодатели не желаят краткосрочно решение.

" Членовете желаят това да бъде позволено ", сподели пред кореспонденти Байрън Доналдс от Флорида. „ Мисля, че... пазачът не е това, от което се интересуват членовете, и почтено казано съм склонен. “

Той сподели, че има вяра, че краткотрайният представител не би бил ефикасен на фона на продължаващите договаряния по отношение на бюджета и други въпроси.

3. Демократите на помощ

Трета опция е републиканците да се спогодят с демократите за консенсусен републикански претендент.

Тази алтернатива обаче би означавала да бъдат направени отстъпки за партията на малцинството. Демократите желаят да отстранен ново предписание, въведено през януари, което дава на всеки член пълномощието да гласоподава за събаряне на ръководителя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР