Ден, след като 42-годишен мъж от Враца се удави на

...
Ден, след като 42-годишен мъж от Враца се удави на
Коментари Харесай

Свидетели на трагедията в Созопол твърдят, че не е оказана адекватна лекарска помощ

Ден, откакто 42-годишен мъж от Враца се удави на плаж в Созопол, очевидци на нещастието настояват, че колата за спешна помощ е пристигнала след 1 час, а на място е липсвала съответна лекарска помощ. По думите им дефибрилаторът на плажа също не е работел. Мъжът губи живота си, откакто влиза в бурните води, с цел да помогне на спасителите да извадят давещо се дете.  

„ За мен спасителите реагираха безусловно съответно. Положиха оптимални старания. Когато извадиха мъжа на плажа, започнахме сърдечен масаж. Нямаше доктор. След известно време пристигна един непознат жител, който се показа за доктор. Носеше дефибрилатор, който не беше зареден. Цялостното му държание сподели, че не вижда смисъл да се прави, каквото и да е за удавника ”, описа пред очевидецът Калина Калева.

„ Стори ми се, че спасителите реагираха доста постепенно. Дълго време го следиха. Целият плаж беше на крайници. Всички гледахме по какъв начин се дави и не можехме нищо да създадем. Линейката доста закъсня. После в действителност имаше реанимационни дейности, само че без резултат ”, показа различен Добромир Пейчевски, различен свидетел.

„ Във всяка една обстановка постоянно може да се откри пропуск. Дори да е имало подобен той не е бил животозастрашаващ. Пропуска се фактът, че във въпросния ден сред втори и трети пост се беше появилоедно течение, което от време на време е проверявано от спасителите. Случката е почнала точно там. Инцидентът е станал, когато спасителите са били в понижен състав поради обедните почивки. По мои преценки са реагирали съответно ”, съобщи началникът на Водно-спасителната работа Иван Георгиев.

В същия ден на територията на Бургаска област 7 души се удавиха във водите на Черно море. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР