Ден след ден тялото извършва стотици хиляди различни действия, за

...
Ден след ден тялото извършва стотици хиляди различни действия, за
Коментари Харесай

Сигнали на тялото, алармиращи за проблеми с бъбреците

Ден след ден тялото прави стотици хиляди разнообразни дейности, с цел да поддържа естествените функционалности на тялото. Понякога заради екологични промени, стрес, хронични болести и погрешен метод на живот, част от огромния "механизъм " може да се повреди. Човек може да не забележи или съзнателно да пренебрегва сигналите, само че по-късно става прекомерно късно. Кои са най-честите признаци, алармиращи за проблеми с бъбреците?

Промени в урината
Всички промени в урината, миризмата и цвета са значими за разбирането на общата обстановка. Честотата на уриниране (нормалната стойност е 4-10 визити на тоалетната), наличието на кръв или съществуването на пенливо обособяване се трансформират в главните феномени, които ясно демонстрират, че бъбреците не действат съгласно упованията.

Лош мирис и железен усет
Поради натрупването на нездравословни примеси в кръвта, в устата се усеща железен усет. Ако всичко това се добавя от неприятна миризма, това несъмнено демонстрира прекомерно високо наличие на отрови в тялото. Всички тези признаци се утежняват при неочаквана загуба на тегло.
Всъщност такива промени могат да бъдат свързани с други фактори, само че това не замества задължението да отидете при лекуващия доктор за решение на казуса.

Подпухнали очи
Подуването в региона на очите също демонстрира бъбречно заболяване. Всичко това се дължи на увеличението на количеството протеин в урината. Ако се храните вярно и по принцип на организма не му липсват протеини, тялото ви има време да си почине и да се възвърне за една нощ, само че отокът не изчезва - това е причина да отидете на обзор.

Главоболие
Бъбреците синтезират от витамин D значим за хората хормон - еритропоетин, от който зависи процесът на формиране на еритроцитите. Колкото по-слаби са бъбреците, толкоз по-малко еритроцити в кръвта могат да придвижват О2 в кръвта. Следователно имате чувство за непрекъсната отмалялост, главоболие и анемия. Ако даже след пълноценна отмора се почувствате зле, уговорете незабавна среща с доктор.

Суха и сърбяща кожа
Сърбежът, сухотата и пилингът демонстрират дисфункция на бъбреците: за тях става по-трудно да филтрират субстанции и да насищат организма с потребни минерали. Това може освен да утежни бъбречни проблеми, само че и да развие костно заболяване. Не би трябвало да се самолекувате без консултация с Вашия доктор. Единственото, което можете да извършите, е да овлажните кожата си задоволително с крем.

Подуване на глезените и ръцете
Излишната течност не се отделя от тялото, в случай че бъбреците откажат. Натрупването на натрий в организма предизвиква отичане на крайниците. От друга страна, сходни признаци могат да демонстрират проблеми със сърдечно-съдовата система или чернодробни болести.

Високо кръвно налягане
Основната причина за бъбречна непълнота е високото кръвно налягане, защото кръвоносната система и бъбречната система са тясно свързани. За да се отстраняват сходни признаци, се предлага организмът да се насити с фолиева киселина.

Болка в гърба
Когато тялото алармира за бъбречен проблем, се усеща болежка в региона на гърдите. Понякога неприятни признаци могат да се видят в слабините или бедрата. Киста, която се образува в бъбреците, незабавно визира гърба и краката. Бъбречната непълнота усложнява положението посредством непрекъснато гадене, висока температура и постоянно неконтролирано уриниране.

Проблемен сън
Ако нещо не е наред с бъбреците, токсините не се отделят вярно с урината, заради което остават в тялото. Подобна интоксикация предизвика развиването на бодърствуване.
Хората с хронично бъбречно заболяване знаят, че са изложени на риск от развиване на апнея: краткотрайно прекъсване на белодробната функционалност за 10 секунди или повече. След пауза дишането се възстановява, само че със пронизителен тон. Следователно хъркането е друга сериозна причина да бъдете прегледани от доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР