Ден преди да умре Фреди Меркюри публично обявява, че е

...
Ден преди да умре Фреди Меркюри публично обявява, че е
Коментари Харесай

На този ден: В Англия са въведени първите пощенски кутии

Ден преди да почине Фреди Меркюри обществено афишира, че е болен от СПИН
Прочетете още


Фреди Меркюри е английски рок музикант, композитор, продуцент и водещ вокалист на рок групата „ Куийн “. Гласът му покрива 4 октави. Рожденото му име е Фарук Булсара. Той е от етнорелигиозната общественост парси. Роден е в Занзибар и израства там, а по-късно в Индия, преди да се реалокира във Англия, където образува групата Куийн през 1970 година дружно с Брайън Мей и Роджър Тейлър. Умира през 1991 година на 45 години след затруднения от СПИН като удостоверява обществено един ден преди гибелта си, че е болен.

През 1992 година Меркюри получава посмъртно английската премия за извънреден принос към английската музика, а на стадион Уембли в Лондон се организира почетен концерт. Той е въведен в Залата на славата на рокендрола през 2001 година, Залата на славата за създатели на песни през 2003 година и Великобританската музикална зала на славата през 2004 година През 2002 година е подложен под номер 58 в анкетата на Би Би Си на 100-те най-велики британци. Фреди Меркюри е определен за най-хубав артист на всички времена в анкета от 2005 година, проведена от Blender и MTV2; 18-и в листата на Rolling Stone за 100-те най-велики артисти на всички времена и разказан от AllMusic като „ един от най-великите рок реализатори ”.

В Англия са въведени първите пощенски кутии

Още от дълбока античност поражда нуждата за връзка на разстояние и обмяна на информация. Особено след основаване на писмеността, размяната на писмени известия става належаща. В Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия и Китай съществува добре развита държавна пощенска връзка, която се реализира с пешеходци или конници чрез щафета. Друг метод е потреблението на пощенски гълъби със закачено документално известие на крайници.

На територията на Западна Европа през 15 век стартира да работи частна поща, основана в Германия, която конкурира държавната. Частната поща просъществува 400 години и е изплатена през 1867 от държавното управление на Прусия. През 16-и и 17 век във Франция, Англия, Швеция и някои други страни поражда централизирана кралска поща. Постепенно с развиването на обществото и науката става неотложно пощенски услуги да се правят в международен мащаб, сред обособените страни.

Пощенските марки и тяхното колекциониране е специфичен раздел от историята на пощенските услуги. През 1840 година в Англия са отпечатани първите в историята пощенски марки – „ Черното пени “, на които е изобразена кралица Виктория. В България първите пощенски марки се появяват след Освобождението.

В ефир излиза първи епизод на английския приказен сериал Доктор Кой



„ Доктор Кой “ е английски научно-фантастичен сериал, основан през 1963 година от BBC. Сериалът следва приключенията на Времеви лорд – пътуващ във времето, човекоподобен извънземен, прочут като Доктора. Той изследва вселената в своя галактически транспортен съд ТАРДИС, който наподобява като синя телефонна кабина. Заедно с редица спътници, Доктора се изправя против голям брой врагове, до момента в който се грижи за спасяването на цивилизации и поправянето на несправедливости.

Сериалът е одобрен измежду критици и аудитория като един от най-хубавите английски сериали, печели БАФТА за „ Най-добра драма “ през 2006 година, както и пет поредни Национални телевизионни награди сред 2005 и 2010 година Вписан е в Рекордите на Гинес като най-продължителния и сполучлив научно-фантастичен сериал на всички времена. По време на първичното си лъчение, сериалът се слави с богати с въображение истории, изобретателни нискобюджетни специфични резултати, и новаторска приложимост на електронна музика.

„ Доктор Кой “ е значима част от английската поп просвета и ентусиазъм за няколко генерации английски водещи. Първоначално предаван сред 1963 и 1989 година, сериалът е възроден през 2005 година след несполучлив ТВ филм от 1996 година Сериалът се продуцира и снима от BBC Уелс в Кардиф. „ Доктор Кой “ отваря порти за спин-оф сериалите „ Торчууд “ (2006), „ Приключенията на Сара Джейн “ (2007) и „ К-9 “ (2009). Съществуват и голям брой пародии и препратки към героя в разнообразни медии, както и безбройни акомодации и артикули.

Единайсет артисти са играли основната роля. Преходът от един артист към различен е пояснен с регенерация, витален развой на Времевите лордове, посредством който Доктора придобива ново тяло и, до известна степен, нова персона. Това се получава, когато той претърпи смъртоносно пострадване. Въпреки че всяко преобразяване е друго и в няколко случая другите разновидности даже са се срещали, те всички са разнообразни аспекти на един и същи воин.

Състои се международната премиера на компютърната игра World of Warcraft



World of Warcraft е широкообхватна онлайн ролева игра за голям брой играчи, артикул на Blizzard Entertainment. Както демонстрира и името, играта се развива в игровия свят от поредицата Warcraft. В края на 2010 и началото на 2011 година играта има повече от 12 милиона дейни консуматори, а към месец август 2015 година броят на дейните консуматори е 5,6 милиона.
WarCraft светът е обзет от спор сред две враждуващи фракции – Съюзът и Ордата (the Horde), като играчите избират в коя от тях ще играят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР