Ден остава до изтичането на срока за регистрация на партийните

...
Ден остава до изтичането на срока за регистрация на партийните
Коментари Харесай

Кои са водачите на партийните листи за изборите на 11 юли?

Ден остава до приключването на периода за регистрация на партийните листи за идния избор. Какви са настройките и готовността на съществени политически сили за изборите на 11 юли?

Извънредните избори наближават, пораства и напрежението по подготовката за за избор. Според хронограмата на ЦИК до на следващия ден партиите и обединенията, които се включват в изборите за 46 парламент, би трябвало да записват кандидатските си листи в РИК.

На 9 юни чоп в ЦИК ще дефинира номерата на политическите сили в интегралната бюлетина. Предизборната акция за изключителните парламентарни избори стартира на 11 юни.



В листите на обединението ГЕРБ-СДС има леки разбърквания спрямо предходния избор, като на някои места в страната отпред ще застанат претенденти от младежката организация на ГЕРБ. Днес бяха регистрирани и софийските листи, където водачи са Бойко Борисов, Даниел Митов и Румен Христов. Лидерът на ГЕРБ оглавява и листата в Пловдив.

" Убедени сме, че обединението ГЕРБ-СДС още веднъж ще има най-хубав резултат. Естествено, обаче се надяваме, че в идващия парламент останалите партии ще подходят отговорно и ще съставим държавно управление,което да работи в ползите на България ", уточни Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ Листите са комбиниране от младост и опит.



Коалицията “БСП за България” първа подреди кандидатските си листи. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще води листите в 25район в София и във Варна. От новите сътрудници в огромната лява коалиция водачи ще са Георги Кадиев от " Нормална България " в Стара Загора и Владимир Маринов от АБВ в Хасково. Напрежение в редиците на Българска социалистическа партия имаше към претендентите във Велико Търново и Пловдив поради наложените от София водачи.



От Движение за права и свободи ще заложат главно на претендентите си от последния избор. Централният съвет реши, че с минимални корекции на листите, ще разчитат на оптимални резултати. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ евентуално още веднъж ще е лидер Кърджали и Шумен.



По неофициална информация в листите на “Демократична България” ще има дребни промени. Както на предходния парламентарен избор, водачи на листите в София ще са водачите на партиите в обединението Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, а листата в Пловдив още веднъж ще оглави Христо Иванов.



" Изправи се! Мутри вън! " ще разгласят листите си на следващия ден . Очаква се в трите столични региона още веднъж водачи да са Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Татяна Дончева разгласи, че ще е лидер във Варна.

“Български патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, Воля” е една от новите обединения на изборите през юли. Вече стана ясно, че водачите на трите партии няма да бъдат включени в кандидатските листи.

" Българските партии да работят дружно за решение на проблемите на хората. Всички български партии в Народното събрание би трябвало да намерят общ език и да си преглътнат егото ", прикани Юлиан Ангелов - учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация.

Коалицията записва листите си в София, водачи са Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация, икономистът и някогашен ефирен водещ Кузман Илиев и Албена Найденова от " Воля ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР