Ден на траур в община Царево заради бедствието, което сполетя

...
Ден на траур в община Царево заради бедствието, което сполетя
Коментари Харесай

Морето е изхвърлило 2 мъже, издирват 2 жени

Ден на печал в община Царево поради бедствието, което сполетя Южното Черноморие. По публични данни двама души за починали, а трима се търсят.

В Бургас ще има молебен за здраве и избавление. Властите анулираха празничния концерт по случай Деня на Съединението на България.

„ Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки миг чакаме да бъде разпознат Все още се търсят две дами ”. Това сподели в ефира по Нова телевизия кметът на Царево Георги Лапчев.

Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява търсените да бъдат живи и здрави, макар че прогнозите не били оптимистични. Международен катер и подобен на „ Гранична полиция ” ще се включат в издирването.

Пред кореспонденти старши комисар Емил Павлов съобщи, че търсените две дами са на 54 и на 30 години. При обход служителите на реда са разкрили мъртвец на жена, само че не знаят дали тя не е една от търсените дами. От 10:30 (вчера) дамите са в неопределеност. Били са в автомобил, който попада в реката и реката го отвлича в морето. Постъпилият сигнал на незабавния телефон 112 е единствено за двете дами, посочи той.

Към момента няма сигнали за бедстващи хора. Вчера са получини над 300 сигнала, някои от сигналите са били неточни – откакто екипите са отишли на място, хората са отказали евакуация, изясни комисар Павлов.

Установеният умрял мъж при наводнението е на 61 година, родом от Смолян. Той е правил строително-монтажни дейности на новата къща на две дами, които към момента се търсят.

Остава затворен пътят за Синемерец, където мостът е залят. Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е пристъпен. Там е бил първият сигнал за залят път.

„ Има досъдебни производства за наводнени и непочистени дерета и сигнали до Регионална инспекция за опазване на околната среда. Те са за извличане на инертни материали от коритото на река Черна, директно до устието ”, твърди общинският консултант Емил Пейчев. По думите му плуващите в реката отпадъци и даже гуми най-вероятно са запушили коритото и водата е скъсала моста.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе наранена община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево – Варвара е от най-засегнатите в региона на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на процедура негоден. Пътното трасе е изцяло затворено. Дерето под моста е напълно залято, а сега водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, до момента в който тече ремонтът на разваления.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР