Ден на сериозни политически сблъсъци - днес бяха поискани две

...
Ден на сериозни политически сблъсъци - днес бяха поискани две
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие срещу кабинета Петков

Ден на съществени политически конфликти - през днешния ден бяха поискани две оставки. ГЕРБ-СДС желаеха и внесоха в Народното събрание избор на съмнение към държавното управление, а от " ИТН " желаеха оставката на досегашния си партьнор - ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, в спор дали чуването на министъра на външните работи да бъде засекретено или не. Мотивите на ГЕРБ-СДС да изискат първи избор на съмнение към кабинета, са неуспех във финансовата и икономическата политика.

Държавата се намира в стадий на свободно рухване - по този начин нагледно от ГЕРБ мотивираха претенции избор на съмнение. Вярват, че ще съберат нужната поддръжка от 121 гласа.

В момента линията сред съпротива и ръководещи е тотално размита. Ние най-малкото имаме съпротива измежду самите ръководещи, което прави всевъзможни обрати вероятни, сподели Томислав Дончев - ГЕРБ-СДС.

Пред медиите министър председателят Кирил Петков сподели, че не се тормози от вота, само че го разяснява сбито.

- Вотът на съмнение тормози ли ви?
- Въобще не.

От " Продължаваме промяната " дефинираха като безконтролно основаването на политическа неустановеност в сегашната спешна обстановка.

Аз мисля, че в Народното събрание има задоволително хора, които могат да слагат ползите на страната над своите персонални ползи, тъй че в последна сметка да продължим да работим, сподели Андрей Гюров - ръководител на ПГ на Политическа партия.

Отцепилите се от Има Такъв Народ ще гласоподават по съвест.

Георги Георгиев - самостоятелен народен представител: Това е времето, в което ще стане ясно дали Има Такъв Народ е чегъртало ГЕРБ или ще поддържа ГЕРБ.

Иво Атанасов - самостоятелен народен представител: За вота на съмнение ще поддържа държавното управление.

Министърът в оставка Радостин Василев дефинира вота на съмнение като бойкот за страната.

Изборът е пред завръщане на мафията със своите ПГ ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно с непредвидената, изненадваща, отвратителна симбиоза с Има Такъв Народ.

Василев призна, че продължава да беседва и с други депутати от " ИТН ", отвън отделилите се петима. Станислав Балабанов го дефинира като напън.

- Радостин Василев - министър на спорта в оставка: Със сигурност ще ни последват хора.
- Колко?
- В идващите дни ще видите. Мисля, че господин Кирил Петков е узрял, че в случай че държавното управление остане трябват съществени и жестоки ограничения против мафията в България.

По най-безпардонния и мутренски метод не престават да се пробват да натискат хора от парламентарната група. Получават и закани към този миг през един нашумял неотдавна юрист, сподели Станислав Балабанов - народен представител от ПГ на Има Такъв Народ.

Както дадоха обещание, от ГЕРБ-СДС започнаха съвещания в търсене на поддръжка за вота на съмнение. И я получиха.

Дали ще подкрепим вота на съмнение - да, ще го подкрепим с концепцията, че продължаваме смяната на почналата смяна, сподели Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

Това държавно управление би трябвало да си върви, то е нездравословно, некадърно и извънредно неспособно и поврежда българския народен интерес, сподели Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

Ние нямаме никакви учредения да поддържаме този нездравословен кабинет, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Сигурни сме, че този избор на съмнение би бил сполучлив. Кирил Петков няма болшинство, което да го поддържа, по тази причина избор на съмнение е най-разумното за страната, сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

От " Демократична България " се срещнаха с ГЕРБ-СДС, в символ че би трябвало да се търси разговор в името на страната. Позицията им е ясна - твърдо застават зад държавното управление.

След като Българска социалистическа партия към този момент внесоха промени в изборния кодекс с искане за връщане на хартиените бюлетини, през днешния ден това направиха и от ГЕРБ-СДС.

По тематиката работиха: В. Александрова, М. Кирова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР