ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“MONTESSORI SCHOOL OF VARNAПрием на деца на

...
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“MONTESSORI SCHOOL OF VARNAПрием на деца на
Коментари Харесай

Разкриват истинското богатство на автентичния метод Монтесори във Варна

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

“MONTESSORI SCHOOL OF VARNA ”

Прием на деца на възраст 6-9 години


Румяна Илиева
През април 2016г основава първата Монтесори общественост за деца на възраст 6-12 години във Варна

Румяна, за какво родителите би трябвало да помислят над опцията да запишат детето си в Монтесори учебно заведение?

 
Днес от ден на ден фамилии, за които вярното развиване и запазването на моралните полезности на техните деца са приоритет, се обръщат към така наречен „ различни способи “ на образование. Най-разпространеният способ в света, който сплотява към 20 000 детски градини и учебни заведения, е методът Монтесори.

При нас се почита уникалността на всяко дете, с цел да може то да напредва със собствен личен темп.

Наред с академичната подготовка, учениците построяват детска общественост на основата на взаимопомощ, съпричастност и почитание, а в тази общественост всекидневно се учат така наречен „ меки умения “ – работа в екип, решение на проблеми, коопериране, убеденост в личните сили, централизация, грижа за околната среда и други, които приготвят децата за живота.

Не инцидентно, децата обучавани в различни просветителни среди са наричани „ деца на бъдещето “.



Редица образователни заведения заявават, че оферират Монтесори способ на образование. Вие наричате себе си достоверни – в какво се показва това? 

Има няколко наложителни условия разказани от Международната Монтесори Асоциация (Association Montessori International AMI): Смесени възрастови групи; Липса на оценки и ежедневни домашни работи; Учебна среда, в центъра на която е сложено детето, а не учителя. Основна задача на учителя е да въодушеви децата да търсят сами извори на познания, да запазят своята обич към ученето, а не да постанова външна дисциплинираност основана на властнически метод и всяване на боязън.

Тъжно е да съществуват учебни заведения в България, които се назовават „ Монтесори “ и организират образователни часове по 40 минути, в които децата са разграничени на класове в идентична възраст, и следват открита по дни и часове образователна стратегия.



 
Как минава един ден в Montessori school of Varna?  

Всеки ден при нас е друг, тъй като всяка заран през вратата на учебното заведение влизат нови деца – по-различни, по-големи, по-осъзнати от предния ден. Децата работят независимо, вземат участие в образователни презентации, приготвят в групи планове, играят на открито, учат британски език с англоговорящи преподаватели, четат книги по техен избор, поддържат връзка, творят, играят шах, ушу, йога и вършат научни опити. Всички тези действия са част от образователната стратегия, а отговорността за положителната подготовка по предметите лежи върху...детето. Учителят е в стаята, с цел да направлява и с цел да оказва помощ, в случай че бъде потърсен.

Вашето учебно заведение не е акредитирано от МОН, тормози ли това родителите на децата, учащи се при вас? 

Според мен в случай че родителите са сложили за приоритет в техния живот развиването на своето дете, не можем да приказваме за безпокойствие и боязън – това са низки страсти за хора, които живеят със спомен от предишното или треперят за бъдещето, а по този начин пропущат сегашното. В България съществуват десетки учебни заведения, които работят години наред без лиценз от МОН. Бих желала да подчертая, че Монтесори учебните заведения не се опълчват на образователната стратегия на МОН.

В последна сметка е значимо децата да порастват образовани, щастливи и готови за бъдещето, и не мога да се съглася, че само обичайна просветителна система може да предлага тази услуга.

 


Какво да чакат родителите по време на деня на отворени порти?

Достъп до едно неповторимо място, където всеки ден вибрира пулса на бъдещето на планетата.



уеб уебсайт: www.gpmontessori-varna.eu

Фейсбук: https://www.facebook.com/montessorivarna/

Адрес:
Варна
ул. " Параскева Николау " 4
тел. 0889 902 739
 

* обява

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР