Ден на отворени врати предстои днес в Центъра за обществена

...
Ден на отворени врати предстои днес в Центъра за обществена
Коментари Харесай

ЦОП „Бъдеще за децата на Аспарухово” очаква гости с отворени врати

Ден на отворени порти следва през днешния ден в Центъра за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ към Фондация „ Владиславово “. Инициативата е във връзка 30-годишнината на конвенцията на Организация на обединените нации за правата на децата. Началото е в 9 ч. Според предварителната стратегия се чака центърът да бъде посетен от деца от трите учебни заведения в регион Аспарухово, с които от години са одобрени доста положителни партньорства.

Домакините са планували да показват пред гостите си приспособен за деца видео вид на конвенцията с главните права на децата. Посетителите ще бъдат осведомени и със обществените услуги, които дава центъра, ще могат да прегледат консултативните кабинети. Подготвени са и доста игри, осведомителни, просветителни и занимателни занимания.

Сред гостите на Деня на отворени порти в Аспарухово се чакат представители на районното кметство, на обществената дирекция в община Варна, на варненския отдел за протекция на детето, общински съветници, други сътрудници и жители.

Преди 30 години светът даде значимо заричане на децата – да създадем всичко, с цел да защитим и утвърдим техните права – да живеят и да порастват, да учат, да бъде чут гласът им и да доближат цялостния си капацитет.
Конвенцията е първият юридически обвързващ интернационален документ, който утвърждава човешките права на всички деца.
В България тя е в действие от юни 1991 година и е част от вътрешното право.
УНИЦЕФ насърчи хората в целия свят да подпишат онлайн петиция, която приканва международните водачи да се ангажират за правата на всяко дете в този момент и за бъдещите генерации, тъй че децата да вървят на учебно заведение, да са в сигурност и да доближат цялостния си капацитет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР