Ден година храни. Родната поговорка е добре позната на новоизлюпената

...
Ден година храни. Родната поговорка е добре позната на новоизлюпената
Коментари Харесай

Линда качи цените в сладкарницата си

Ден година храни. Родната сентенция е добре позната на новоизлюпената българка Линда Макензи – Петкова, която неотдавна се снабди най-накрая с родно поданство и паспорт.

И тъкмо както гласи националният израз, и половинката на експремиера Кирил Петков подвигна цените в сладкарницата по празниците.

И тази година Линда е затрупана с поръчки около Коледа и Нова година. На вратата на ателието й за направа на торти без захар е упоменато, че няма да работи единствено точно на Рождество Христово и първия ден от 2024 година А описът с поръчки е огромен съвсем колкото бележника на дядо Коледа. Линда даже пуска коледни пакети - с десерти, коледни курабийки и вино. Цената им никак не е дребна, само че се продават като топъл самун. Инфлацията очевидно удря и бизнеса на някогашната премиерша. Преди няколко месеца цената на най-скъпата торта беше 100 лв., а в този момент е с 20% от горната страна.

Същото се отнася и за останалите произведения като бонбони. Самата Линда тази година най-вероятно ще се включи в работата, само че не баш на огромните празници, а сред тях.

По време на предни празници някогашната премиерша рядко се появяваше в сладкарницата си, която се намира в центъра на София и бе оставила подчинените й да работят по през целия ден. Ала откогато мъжът й към този момент не е на една от най-високите позиции в страната, Петкова има повече свободно време, с цел да движи бизнеса си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР