Ден без загинали на пътя – 21 септември За седма

...
Ден без загинали на пътя – 21 септември За седма
Коментари Харесай

16 – 22 септември: Дни на безопасността на пътя на територията на страните членки на ROADPOL

Ден без починали на пътя – 21 септември

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда Ден без починали на пътя в границите на Дните на сигурността на пътя сред 16 и 22 септември. Мотото на акцията е „ Остани жив! Пази живота! “.

Под патронажа на министъра на вътрешните работи 21 септември 2022 година е разгласен за Ден без починали на пътя.

Целта е да се провеждат събития, популяризиращи главното обръщение за понижаване на потърпевшите и жертвите при тежки пътнотранспортни катастрофи по пътищата на Европа и страната ни и НУЛА починали най-малко за един ден – 21 септември.

На формалната страница на ROADPOL може да бъде открита спомагателна информация за актуалната акция.

В дните от 16 до 22 септември ще се организира и координирана полицейска интервенция, акцентираща върху ограничение въздействието на разсейването при водачите по време на придвижване „ Focus on the Road “.

Операцията е част от календара на ROADPOL за настоящата година.
За този интервал от време контролната активност ще бъде ориентирана към спазването на разпоредбите при потребление на мобилни електронни устройства по време на придвижване и недопускане ръководството на пътни транспортни средства под въздействието на разнообразни разсейващи фактори.

Активностите от обичайна акция на ROADPOL се сплотяват с дейностите, отдадени на Европейската седмица на подвижността - годишна самодейност на Европейската комисия за устойчива градска подвижност, от 16 до 22 септември.

Със своята отговорност на пътя и разпространяването на концепцията за нула жертви на пътя най-малко за един ден би трябвало да сме уверени, че задачата е изпълнима, само че зависи от самите нас!

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР