Демонтажът на паметника на съветската армия продължава - премахнаха и

...
Демонтажът на паметника на съветската армия продължава - премахнаха и
Коментари Харесай

Демонтажът на МОЧА продължава, премахнаха и третата фигура

Демонтажът на паметника на руската войска продължава - отстраниха и третата фигура от постамента, съобщи Дарик.

Четвърти следващ ден продължава демонтажът на централните фигури от монумента. Въпреки неприятните метеорологични условия и дъжда, двама служащи са издигнати с кран до най-високата точка на и не престават работата си.

Полицейското наличие към паметника продължава да бъде засилено. Има два реда ограждения, които подсигуряват периметъра към паметника.

Припомняме, със свое разпореждане държавното управление е планувало 260 000 лева за ремонт и възобновяване на паметника. Сумата е за финансово обезпечаване на нужните ремонтни и възстановителни действия за корекция и укрепване на мемориалия комплекс – предоставени на регионалния шеф на област София в качеството му на държавен орган, който, според Закона за държавната благосъстоятелност ръководи парцела – частна държавна благосъстоятелност, написа в постановлението.

Процесът по ремонт стартира на 12 декември. Областният шеф на София-град Вяра Тодева изясни, че идващите стъпки са демонтираните фигури да бъдат сортирани, разказани и извозени до мястото, на което ще бъдат съхранявани. След което се възнамерява възлагането на социална поръчка за самата реституция. Областният шеф напомни, че паметникът не е реставриран 70 години. По думите ѝ, по тази причина е предоставено проучване, което е посочило, че има съществени пукнатини във фигурите. Вяра Тодева добави, че след реставрацията фигурите ще бъдат изложени на уместно място в Музея на социалистическото изкуство, като се обследва и нов терен за тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР