Демонстрация на сигурността и ползите от машинното гласуване организират за

...
Демонстрация на сигурността и ползите от машинното гласуване организират за
Коментари Харесай

В Плевен ще правят демонстрация на машинно гласуване

Демонстрация на сигурността и изгодите от машинното гласоподаване провеждат за на следващия ден, 30 март, в Плевен консорциумът „ Математици, информатици, роботици без граници” и Сдружение „ Памет “. Тя е в границите на националната самодейност „ България се учи да гласоподава машинно”, заяви през днешния ден инж. Дончо Пачиков, ръководител на Сдружението.
Инж. Пачиков е изпратил уведомително писмо до кмета на Плевен Георг Спартански. В него той разяснява, че Сдружението и консорциумът ще проведат митинг-среща с жителите на регионалния център. На площад „ Възраждане “ №2 от 13,00 ч. до 17,00 ч. ще бъдат изложени три модела български машини за гласоподаване. Желаещите ще могат да се пробват да гласоподават с тази техника и да се срещнат с метода, по който тя работи. Главен водещ и началник на конструирането на машините е инж. Александър Чубанов.
За провеждането на самодейността инж. Дончо Пачиков се е позовал на Закона за събранията, митингите и демонстрациите”, член 8, ал.2. В писмото до кмета той е показал, че „ казусът е наложителен заради големия публичен интерес към машинното гласоподаване и натоварената стратегия на главния уредник - консорциум „ Математици, информатици, роботици без граници”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР