Демонстрациите срещу десния екстремизъм и партията Алтернатива за Германия (АзГ),

...
Демонстрациите срещу десния екстремизъм и партията Алтернатива за Германия (АзГ),
Коментари Харесай

Политолог: Демонстрациите срещу крайната десница в Германия може да прераснат в протестно движени

Демонстрациите против десния екстремизъм и партията " Алтернатива за Германия " (АзГ), които през последните седмици обгърнаха цялата страна, могат да прераснат в протестно придвижване, счита немски политолог, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Ключов фактор за сходна промяна е обединяването на обособените придвижвания към общи цели и тактики, сподели Тарек Сидик.

През последните седмици из цяла Германия се организираха редица манифестации против десницата, откакто се появи информация за среща на екстремисти, които са разискали концепцията за " ремиграция " или по-точно – депортирането на огромен брой чужденци, в това число и посредством оказването на напън. На въпросната колекция са участвали депутати от АзГ, както и представители на християндемократите и на дясната групировка " Съюз на полезностите ".

Сидик сподели, че е сюрпризиран от огромните демонстрации, които започнаха броени дни след появяването на известия за концепцията за депортиране на мигранти. Впечатляващ е и фактът, че по улиците излязоха освен поданици на огромните градове, само че даже и хора от селските региони, добави специалистът от Центъра за проучване на спорове към от университета " Филипс " в Марбург.

Протестите биха могли да бъдат моделирани по образеца на демонстрациите от 90-е години. Тогава доста жители поддържаха бежанците и това имаше дълготраен резултат. Настоящите митинги също по този начин биха могли да политизират хората и да насърчат демокрацията, счита немският академик.

Най-малко 200 000 души се включиха във вчерашните демонстрации против крайната десница в Берлин, Фрайбург и други градове, напомня ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР