Демонстрации срещу Националната полиция и Гражданската гвардия се състояха в

...
Демонстрации срещу Националната полиция и Гражданската гвардия се състояха в
Коментари Харесай

Каталунци арестуват ченгетата на Мадрид, хотелиерите ги гонят от стаите им

Демонстрации против Националната полиция и Гражданската армия се състояха в Каталуния през миналата нощ пред хотели, в които са отседнали техни чиновници и даже пред полицейски сектори, съобщи Франс прес. Враждебността на локалните поданици към представителите на силите за сигурност на централната власт в Испания непрекъснато пораства след белязаната им от принуждение тяхна интервенция за прекъсване на референдума за самостоятелност в неделя, който бе неразрешен от испанския съд, отбелязва организацията, съобщи Нова ТВ. Според локалните управляващи при груби дейности на националната полиция и Гражданската армия са потърпевши близо 1000 души.

От 23:00 ч. нощес (полунощ българско време) стотици стачкуващи се събраха пред хотел в " Пинеда дел Мар " на 70 км северно от Барселона, където бяха отседнали към 200 служители на реда. Според поискал анонимност чиновник на хотела два часа по-късно стачкуващите били към момента многочислени и се държали заплашително, до степен да се наложи районната каталунска полиция " Мосос д`Ескуадра " да отдели двете улици към хотела, с цел да отбрани сътрудниците си от националната полиция. Ръководството на хотела е поискало от служителите на реда да освободят стаите си до 16:00 ч. през днешния ден. В Барселона през миналата нощ също се събраха стачкуващи пред казарма на Гражданската армия. Протестни акции е имало и пред полицейски сектори в други градове в Каталуния, настояват от полицейския профсъюз СУП. " Вън окупационните сили ", се скандира на тези митинги, на които публицисти от национални медии също са обиждани и заплашвани.

" Никога не бях преживявал сходна обстановка. Полицаите са физически застрашени. Бягат от хотел на хотел, преследват ги, те са като плъхове, които би трябвало да се скрият ", съобщи представителят на СУП Рамон Косио. " Положението е доста съществено ", добави той и разкритикува неналичието на реакция на вътрешното министерство и районните управляващи. " Никога не съм преживявал сходен тормоз ", съобщи той и изрази мнението, че страната " губи контрола над сигурността ".

Говорителят на Гражданската армия Хосе Кобо удостовери деянията на тормоз против тези сили на реда, които съгласно него са били заплашвани от локалното население и от кметове сепаратисти. Регионалното ръководство на националната полиция в Барселона стана един от основните притегателни центрове за протестиращите каталунци, съобщи ТАСС.

Днес хиляди души се събраха пред издигнатите към постройката ограждения и скандираха " Убийци ", " Фашисти ", " Страхливци ", " Хайде, излезте ", " Окупационните сили - вън от Каталуния ". Полицаите от другата страна на огражденията не реагираха на обидите и неприличните жестове на протестиращите и отхвърлиха да дават изказвания.

Митинги през днешния ден имаше и на други места в Барселона, в това число пред районната централа на ръководещата Народна партия, където стачкуваха към 5000 души по данни на испански медии. Десетки хиляди поданици на каталунската столица се събират от всички краища на града за протест, който ще се състои по-късно през днешния ден на Университетския площад.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР