Демонстрации по ретро дайвинг от моста на централния плаж в

...
Демонстрации по ретро дайвинг от моста на централния плаж в
Коментари Харесай

Водолази ще направят демонстрации по ретро дайвинг на централния плаж

Демонстрации по ретро дайвинг от моста на централния плаж в Бургас ще покажат водолази на празника на града - Никулден. Демонстрациите ще стартират от 11,30 ч. на 6 декември. Това оповестиха от пресслужбата на общината.

За задачата ще се употребява достоверен водолазен костюм от 60-те години. Той се състои от гумиран костюм и корав месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е обвързван със сушата с по този начин наречената " пъпна шнур " - шланг, по който до водолаза постъпва въздух от сушата. Към него е прикован и кабел за аудио връзка, споделиха от съдружие " Приятели на морето-Бургас ", които са уредниците на демонстрацията. От там обясниха, че водолазното съоръжение тежи 90-килограма и е предопределено за слизане на дълбочина до 80 метра.

Този водолазен костюм към този момент е старомоден и не се употребява. Неговото предопределение е било при дълбочинни действия като огледи под вода, строителни работи на дъното на водоеми, създаване на пристанища и други. Този костюм е бил всеобщо употребен при работа на дъното на Бургаския залив преди години.

Освен демонстрациите, всеки, който е водолаз и има предпочитание да опитва, ще има опцията да се потопи с достоверния водолазен костюм на четири метра дълбочина и да прегледа от близко морското дъно под моста.

БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР