Демонстрантите са се събрали пред централата на Комунистическата партия в

...
Демонстрантите са се събрали пред централата на Комунистическата партия в
Коментари Харесай

Стотици излязоха по улиците на Куба срещу авторитарния режим в страната

Демонстрантите са се събрали пред централата на Комунистическата партия в град Кайманер късно вечерта в събота, скандирайки " независимост, независимост ", демонстрират видеоклипове, публикувани в обществените мрежи.

 

Според репортаж на антиправителствения информативен канал 14ymedio в отговор на митинга вътрешното министерство е изпратило специфични сили - рядко събитие в островната страна, която е ръководена от Комунистическата партия от революцията през 1959 година

 

Настояваме да бъде почетено правото на жителите на кротичък митинг. Изискваме от Комунистическата партия политически, стопански и обществени промени, от които страната се нуждае. Репресиите не могат да бъдат отговор на актуалната обезверена обстановка, съобщи в Туитър след митингите Кубинският център за наблюдаване на правата на индивида.

 

Според Нетблокс, организация, която следи онлайн трафика, с цел да разпознава рестриктивните мерки, интернет е бил пресечен в цяла Куба по време на митингите.

 

Жестоките сили за сигурност на президента Мигел Диас-Канел вършат единственото, което умеят: репресират народа и нарушават човешките права, написа в Туитър районната директорка на " Амнести Интернешънъл " Ерика Гевара Росас, публикувайки видеоклип, на който се вижда по какъв начин служители на реда водят протестиращи.

 

След всеобщите митинги на 11 юли 2021 година стотици участници в тях получиха присъди за отнемане от независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР