Демонстрант, участвал в шествието на "жълтите жилетки" в Париж, изгуби

...
Демонстрант, участвал в шествието на "жълтите жилетки" в Париж, изгуби
Коментари Харесай

Тежък инцидент с жълта жилетка в Париж

Демонстрант, взел участие в шествието на "жълтите жилетки " в Париж, изгуби ръката си след опит да вдигне от земята граната за разпространяване на стачкуващи покрай Националното заседание, съобщи Франс прес.

Китката му беше изтръгната през вчерашния ден, на 13-ата събота от митингите на "жълтите жилетки ", и той беше опериран по неотложност. Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер заяви през днешния ден, че по случая се води следствие.

Според свидетел потърпевшият бил ударен по прасеца от граната за разпространяване на стачкуващи, навел се и подложил ръка, с цел да не се взриви тя в крайници му. Така се е стигнало до трагичния случай.

Кастанер изясни, че е имало нахлуване против входа на Националното заседание и жандармеристите били обградени от доста враждебно настроена навалица, тъй че употребявали гранати за разпространяване на стачкуващи. Един от протестиращите се опитал да вземе в ръка тази граната и тя избухнала, уточни министърът.

Вчера по целия маршрут на шествието са били изпочупени съвсем всички банкомати, градски пейки, парапети и табели, посочи Кастанер, като добави, че има опожарени коли, множеството от които - първокласни, а това е доста особено за крайната левица. Агенция Франс Прес напомня, че на две крачки от Айфеловата кула беше запален автомобил Порше (Porsche) на френската система за установяване равнището на терористична опасност Вижипират (Vigipirate).

Според министъра един и същи човек е подпалвачът на двата автомобила, той е разпознат и принадлежи към анархисткото придвижване.

Вчера по време на демонстрацията в Париж са били арестувани 45 души, от които 42-ма са оставени в ареста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР