Демократите в Конгреса на САЩ са се споразумели по предложение,

...
Демократите в Конгреса на САЩ са се споразумели по предложение,
Коментари Харесай

Демократите предлагат финансиране за Украйна от $40 млрд.

Демократите в Конгреса на Съединени американски щати са се споразумели по предложение, което планува спомагателна помощ за Украйна на стойност 39,8 милиарда $, съобщи Ройтерс, базирайки се на два източника, осведомени с предлагането. Сумата надвишава поисканите предишния месец от президента Джо Байдън 33 милиарда $, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

По информация от източниците Камарата на представителите би могла да гласоподава предлагането още през днешния ден. Предложение за в допълнение финансиране, обвързвано с пандемията от COVID-19, което някои демократи желаеха да бъде комбинирано със законопроекта за незабавна помощ за Украйна, ще бъде обсъждано настрана.

На 28 април Байдън изиска от Конгреса 33 милиарда $ за поддръжка на Украйна, в това число повече от 20 милиарда $ за военна помощ, напомня Ройтерс. Това предложение беше трагична ескалация на финансирането от Съединени американски щати за Киев. Според източниците в новото предложение са включени 3,4 милиарда $ за военна помощ и 3,4 милиарда $ за филантропична помощ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР