Демократите от Вирджиния алармират, че губернаторът Глен Йънгкин може да се стреми към национална кандидатура

...
Демократите от Вирджиния се притесняват, че националната партия не прави
Коментари Харесай

Демократите от Вирджиния се притесняват, че националната партия не прави достатъчно, за да спре републиканския губернатор Глен Йънгкин, вдигайки тревога, че той може да се опита да използват победи на щатско ниво, за да дръпнат Вирджиния надясно и евентуално да се кандидатират за президент.

Главната сред техните тревоги са законодателните избори тази есен. Всяко едно място в Общото събрание на общността, което в момента е разделено между двете партии, ще бъде преизбрано през ноември. Сега републиканците имат предимство от пет места в Камарата на делегатите с три свободни места, докато демократите контролират Сената със същата разлика. Операцията на Йънгкин в цялата страна е насочена към почистване на Републиканската партия, което би отворило вратата към консервативен управленски пакет, който демократите до голяма степен успяха да спрат през първите му две години на поста.

„Толкова много е заложено на карта от гледна точка за контролиране на законодателната власт и просто не виждам същата национална енергия, честно казано, от Белия дом за това колко важна може да бъде Вирджиния не само тази година, но и следващата“, сенатор Марк Уорнър, D-Va., каза.

Демократите се опасяват, че ако успее тази есен, Йънгкин ще продължи да подобрява националния си профил, ще направи щата още по-конкурентоспособен на президентско ниво и може би дори ще скочи в надпреварата за Белия дом през 2024 г. Републиканците възразяват, че Йънгкин е съсредоточен единствено върху спечелването на Общото събрание през ноември и коригирането на траекторията на политиката на държавата след години на демократично управление.

„Не мисля, че той някога е спирал да се кандидатира за по-висок пост,“ каза сенаторът от демократическия щат Мейми Лок, която се кандидатира за преизбиране в своя район в Хамптън. „Със сигурност Вирджиния не е негов приоритет. Той има прожектори върху нещо много по-високо.“

Йонгкин и екипът му стратегически избягват темата за неговото политическо бъдеще, без да изключват възможността той да се включи в надпреварата за президент на късен етап.< /p>

„Неговият единствен фокус и единствен приоритет са тези състезания за Камарата на представителите и Сената на щата“, каза Дейвид Рексрод, изпълнителен директор на щатския PAC на Youngkin, Spirit of Virginia. „Той прави кметства във Фредериксбърг и принц Уилям, Лудун и Роанок, а не в Де Мойн, Манчестър и Чарлстън.“

Spirit of Virginia се превърна във финансов двигател, какъвто републиканците не са виждали от 2011 г. , когато тогавашният управител Боб Макдонъл, тогава смятан за изгряваща звезда на Републиканската партия, стана председател на Републиканската асоциация на управителите. Youngkin е събрал 9,5 милиона долара от началото на годината от дарители в САЩ, включително скорошни акции за набиране на средства в Nantucket в Масачузетс и в Hamptons в Ню Йорк, потвърди източник, запознат с финансите на PAC. Тези пари сега са насочени към въоръжаване на кандидатите от Републиканската партия на Вирджиния с ресурсите, от които се нуждаят, за да спечелят през ноември. И Йънгкин изгражда връзки с видни и свързани лидери в цялата страна по пътя.

Това е парична и политическа машина извън щата, за която демократите от Вирджиния казват, че не са се справили. Двамата сенатори от Демократическата общност на Британската общност сега се включват, със специален фокус върху натискането на националната партия да обърне внимание на това, което е заложено тази есен.

„Не мисля, че има същия фокус на националните донори върху Губернаторът на Вирджиния Йънгкин настоява на страната на републиканците,” каза сенатор Тим Кейн, D-Va., самият бивш губернатор.

Кейн твърди, че ако политическата машина на Йънгкин е успешна тази есен, Вирджиния в игра на много нива през 2024 г.

„Може да сме бойно поле, клонящо към синьо, но не сме син щат“, каза Кейн. „А това означава, че електоралните гласове трябва да се борят всяка година.“

Кейн ще участва в гласуването през 2024 г., след като обяви намерението си да се кандидатира за преизбиране.

Warner посочва усилията на демократите и прогресивните групи да съберат десетки милиони долари, за да изберат либерален съдия във Върховния съд на Уисконсин. Той вярва, че подобно усилие трябва да се повтори във Вирджиния.

Републиканците, междувременно, се възползват напълно от машината на Йънгкин. Представителят на Републиканската партия Джен Кигънс, новобранец в Конгреса от района на Вирджиния Бийч, е бивш член на Сената на Вирджиния, който беше избран в Общото събрание през 2019 г., преди Йънгкин да встъпи в длъжност. Тя смята, че победата му през 2021 г. й е дала огромен успех в надпреварата й за Конгреса, изпреварвайки предишния й представител тогава. Илейн Лурия, D-Va., в един от най-конкурентните райони в страната. Тя вярва, че той ще играе подобна роля през есента.

„За губернатора да има толкова голям дял в тези избори и да ги приоритизира и да насърчава просто гласуването като цяло, но дори и да насърчава нашия консерватор Републиканските послания и как изглежда това консервативно републиканско ръководство – искам да кажа, че той е идеалният човек да го направи“, каза тя.

Стратегът на Републиканската партия Карл Роув, който преди това е работил за Републиканската партия на Вирджиния, е съгласен. Роув вярва, че Йънгкин и неговият политически екип са направили всички правилни стъпки, за да се възползват напълно от популярността му и да я канализират правилно.

„Парите не са всичко в политиката, но са важни и той започна да ги събира рано и да ги изразходваме разумно, което се случва много по-рядко, отколкото си мислите в политиката,” каза Роув.

Ефективността на Йънгкин е това, което притеснява най-много демократите. Те вярват, че той ще използва мнозинството на Републиканската партия, за да въведе консервативен законодателен пакет, който може да включва отмяна на абортите и правото на глас. Те се надяват да се противопоставят на набирането на средства и оперативното послание на Републиканската партия, като се задълбочават в политическите въпроси, които смятат, че не са в крак с променящите се избиратели във Вирджиния.

„Вирджиния е последният щат на юг, който все още основно следва Roe v Уейд, позволявайки на жените да вземат свои собствени репродуктивни решения. Това е застрашено“, каза Кейн.

Но републиканците контрират, че демократите са отишли ​​твърде далеч вляво, когато контролираха законодателната власт през 2019 г., което доведе до възхода на Йънгкин.

Роув вярва, че докато националният профил на Йънгкин е във възход, надпреварата за президент все още може да бъде трудно предложение в този късен етап от календара.

„Изгледът е дълъг, ако той реши да я преследва“, каза Роув. „Иронията е, че е по-добре, ако той остане фокусиран върху ноември и вземе решение след това, отколкото ако реши днес.“

Тази статия е публикувана първоначално на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР