Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще бъде победител на тези

...
Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще бъде победител на тези
Коментари Харесай

Кандидат-президентът на РСМ Буяр Османи: ДСИ има червена линия спрямо България

„ Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще бъде победител на тези избори и има червени линии по отношение на България. “

Това съобщи македонският външен министър Буяр Османи в изявление за „ Албениън пост “, като не посочи в какво тъкмо се показва тази алена линия.

Османи е кандидат-президент на обединението " Европейски фронт ", в която влиза и ДСИ. Той разяснява и хипотетичната интервенция на косовския министър председател Албин Курти в изборния развой в Северна Македония. Според външния министър държанието на Курти е основало известно напрежение, само че съобщи, че то по никакъв метод няма да повлияе на резултата от изборите.

Топ дипломатът добави, че преди 20 години албанците са били изключен народ в Македония, а през днешния ден те са хората, които управляват страната.

Османи разяснява и обвиняванията на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски против ДСИ, като сподели на опозиционния водач, че " времето на национализма е отминало ".

" Мицкоски би трябвало да проучва политическата си еволюция и да покаже дали има съветско въздействие в неговата политика. Това е изразителност от предишното. ДСИ ще бъде победител на тези избори, ние имаме червени линии за тези, които не съблюдават Охридското съглашение и такава с България. " - сподели претендентът за президент.

Първият тур на президентските избори в РСМ ще се организира на 24 април, а вторият - на 8 май, дружно с парламентарните избори. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР