„Демократична България“ ще вкара за гласуване решението за военна помощ

...
„Демократична България“ ще вкара за гласуване решението за военна помощ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вкарваме решението за военната помощ за Украйна в зала, без коалиционен съвет


„ Демократична България “ ще вкара за гласоподаване решението за военна помощ за Украйна в залата на Народното събрание, заяви Христо Иванов. Той добавя, че е нуждата от съдружен съвет преди този момент е отпаднала, защото „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “ са трансформирали позициите си.

„ Всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с „ да “ и „ не “, уточни още Иванов в изявление пред БНР.

До момента в Народното събрание са импортирани три оферти за сходно решение – на Демократична България, на ГЕРБ и едно на „ Продължаваме промяната “, в което става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ. Само в документа от „ Демократична България “ категорично е посочено, че става въпрос за военна помощ.

„ Заявките на ГЕРБ и Движение за права и свободи и позицията, която заеха Има Такъв Народ в последната обява на водача им в обществените мрежи, приказват за това, че има опция тази версия да мине при гласоподаване в зала “, сподели Иванов.

В изявлението съпредседателят на Демократична България удостовери, че партията ще изпрати собствен представител на визитата в Киев по-късно през седмицата. Иванов напомни, че от партията имат поредна позиция за войната в Украйна и по какъв начин би трябвало да наподобява българският народен интерес. „ България има директен прагматичен интерес Украйна да успее да отблъсне съветската експанзия “, сподели Иванов.

„ Руската експанзия е предизвикателство против целия интернационален ред, тя е експанзия и против ползите на България. Не става въпрос за морални апели, макар че и това го има, само че съответен, действителен, прагматичен български народен интерес - да бъде предпазен интернационалния като ред на правила, а не като ред на силата “, сподели той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР