Демократична България ще обсъди внимателно дали би подкрепила правителство на

...
Демократична България ще обсъди внимателно дали би подкрепила правителство на
Коментари Харесай

ДБ може и да не се съгласи с кабинет на малцинството?

" Демократична България " ще разиска деликатно дали би подкрепила държавно управление на малцинството, каквото се кани да направи министър председателят Кирил Петков. Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " градската десница " Христо Иванов.

" Това е въпрос на деликатно разискване, тъй като какво значи държавно управление на малцинството в един парламент, в който има подобен набор от политически сили? При всички положения би трябвало да има някаква формула за търсене на поддръжка, с цел да не наподобява тя въпрос на някакви пазарлъци ", съобщи Иванов.

И акцентира - " Демократична България " била постоянно доста внимателна по отношение на това да се рискува с плаващи болшинства в политическа обстановка като актуалната.

" Първо би трябвало да обсъдим формулата, с цел да разберем какъв брой време може да се случи такова държавно управление на малцинството ", уточни още националният представител.

Христо Иванов призна - не виждал работеща формула за основаването на възможен нов кабинет в границите на този парламент. " Нека, в случай че някой мисли, че има такава, да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това, което предлага. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР