“Демократична България се противопоставя на идеята за обявяване на форсмажор,

...
“Демократична България се противопоставя на идеята за обявяване на форсмажор,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Противопоставяме се на форсмажора и подкрепяме еърполисинга

“Демократична България ” се опълчва на концепцията за оповестяване на форсмажор, съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

В същото изказвана той съобщи и поддръжката ѝ за удължаването на задачата по еърполисинг – въздушното наблюдаване на българското небе взаимно с изтребители от съюзнически страни от НАТО.  

“Има проблем в разплащанията на компаниите, само че в Министерството на финансите се създават ограничения. Такава радикална мярка (форсмажорни условия – б.р.), която нито е разисквана, нито намираме за обоснована, не я намираме за уместна на този стадий ”, съобщи Христо Иванов.

“Обявяването на подобен вид радикални ограничения без разискване, без доста деликатна преценка на цялото влияние, основава чувство за напрежение. В момента това безусловно не ни е належащо, по тази причина се противопоставяме ”, добави той.

“Очакваме МФ да показа своята концепция за механизми за балансиране на финансовите връзки на компаниите. Със сигурност има други принадлежности, които не основават стрес ”, сподели той.

В същото време Христо Иванов разгласи, че “Демократична България ” ще упорства за удължение на задачата по защита на въздушното ни пространство (еърполисинг) да продължи. “Има справедлива потребност ерполисингът да продължи, тъй че ние твърдо поддържаме неговото удължение ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР